Eveniment

Alegerile prezidenţiale din SUA. Pe cine pariază românii că va ieşi câştigător în această noapte

Alegerile prezidenţiale din SUA. Pe cine pariază...

Autor: Diana Şandru

03.11.2020, 22:57 502

Alegătorii americani sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege următorul preşedinte. La casele de pariuri din România, dacă la începutul campaniei cei doi candidaţi aveau cote aproape egale, acum mizele românilor înclină către Joe Biden.

Peste 95 de milioane de cetăţeni americani au votat anticipat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, conform datelor centralizate de Proiectul pentru alegeri al Universităţii din Florida. Votul se va închide miercuri, la ora 6.00, ora României.

La ultimul sondaj electoral, Joe Biden avea un avans de 10% în faţa lui Donald Trump. Totuşi, Trump este aproape la fel de popular ca Joe Biden în statele decisive pentru rezultatul scrutinului.

La casele de pariuri din România, dacă la începutul campaniei cei doi candidaţi aveau cote aproape egale, acum mizele românilor înclină către Joe Biden.

„Donald Trump era favorit, cu o cotă de 1,80 – 1,90, ceea ce înseamnă că pentru orice 10 lei pariaţi, ai fi primit 19 lei înapoi, deci un profit de 9 lei, în timp ce Joe Biden avea o cotă de 2, cumva, acelaşi randament financiar. În acest moment, cu câteva ore înainte de închiderea pariuriloe, Joe Biden are cotă de 1,66 şi Trump 2,20”, spune Alexandru Ghiurcău, specialist la o casă de pariuri.

Astfel, dacă Donald Trump va ieşi câştigător, cei care au mizat pe victoria lui, îşi vor dubla investiţia.

În astfel de evenimente politice apar de multe ori surprize, iar cotele mari pot ieşi câştigătoare. S-a întâmplat asta cu Donald Trump, în 2017, dar şi cu votul pentru Brexit. Iar sumele pariate nu sunt mici.

„Având în vedere că am asistat la această creştere pe pariurile sportive, nu ne-am mira să avem o miză record”, este de părere Alexandru Ghiurcău. „Am avut mize de ordinul zecilor de mii, plasate pe un singur pariu”, a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO