Eveniment

Ajutoarele de stat de 100 mil. euro au mers în ultimul an doar spre patru regiuni

Ajutoarele de stat de 100 mil. euro au mers în ultimul...
03.12.2015, 08:00 1401
Ministerul Finanţelor a apro­bat în ultimul an ajutoare de stat de 436 mil. lei (98 mil. euro) pentru nouă proiecte de investiţii cu o valoare totală de un miliard de lei care ar urma să genereze 3.332 locuri de muncă.

Proiectele se află în patru regiuni ale ţării – Sud Muntenia, Nord-Vest, Centru şi Sud-Vest Oltenia.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, sumele apro­bate vor fi plătite companiilor după realizarea proiectelor de investiţii şi după îndeplinirea obli­gaţiilor legale asumate la apro­barea ajutorului.

Patru din investiţiile fi­nanţate sunt de tip greenfield (cele demarate de companiile Cer Cleaning, parte a Karcher Grup, Sonaca Aerospace, Airbus Helicopters şi Timken), iar alte cinci proiecte finanţate sunt afaceri demarate.

Potrivit calculelor Fi­nanţelor, aceste proiecte vor genera con­tribuţii directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe şi impozite de aproximativ 547 de milioane de lei (123 mi­lioane de euro).

Proiectele se deru­lează în domenii precum fa­bricarea autove­hicu-lelor rutiere, a aero­navelor şi navelor spaţiale şi a com­ponentelor pentru aces­tea.

Pentru perioada 2014-2020 bugetul a planificat să aloce ajutoarelor de stat 2,7 mi­liarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO