Eveniment

Agathon si Duvaz, avocatii politici ai premierului

23.12.2003, 00:00 18



Liderii PSD Dan Matei Agathon si Bogdan Niculescu-Duvaz au sustinut ieri ca afirmatiile prim-ministrului Adrian Nastase in legatura cu implicarea firmelor rusesti in privatizarea societatilor de distributie a gazelor naturale nu influenteaza acest proces si nu pot fi interpretate drept presiuni politice.



"Va dau cuvantul meu de onoare ca nu inseamna presiune politica. Nu mi se pare o influentare de o anumita natura. Procesul de privatizare este efectuat transparent, liber, in conditiile legii", a spus secretarul general al PSD.



Purtatorului de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, i se pare normal ca premierul sa aiba anumite opinii in legatura cu aceasta privatizare. "Aceste opinii facute publice nu sunt instructiuni pentru cei care urmeaza sa duca procesul pana la capat", a spus Duvaz. El a facut o paralela intre declaratia premierului si cea a presedintelui francez Jaques Chirac, atunci cand a afirmat ca vrea sa vanda avioane in Romania. "Asta nu inseamna ca presedintele francez a facut presiuni politice", a conchis Duvaz.



Prim-ministrul Adrian Nastase a declarat la sfarsitul saptamanii ca privatizarea societatilor romanesti de distributie a gazelor naturale ar trebui derulata impreuna cu o firma din Rusia, in conditiile in care principalele cantitati de gaze provin din aceasta tara. Ministerul Economiei si Comertului a lansat la privatizare, la 5 decembrie 2003, societatile Distrigaz Nord si Distrigaz Sud, metoda selectata fiind vanzarea directa a 30% din actiuni catre un investitor strategic, participatia acestuia urmand sa creasca pana la 51% printr-o majorare de capital.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO