Eveniment

Afacerile japonezilor de la Nidec au crescut cu 27% în 2022, ajungând la 211,5 mil. lei

Afacerile japonezilor de la Nidec au crescut cu 27% în...

Autor: Laurentiu Cotu

23.06.2023, 19:00 204

Fabrica de motoare electrice şi e­chi­pamente de acţionare şi control pen­tru mo­toare electrice Nidec de la Ora­dea, deţinută de grupul japonez Nidec, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 211,5 mil. lei (42,9 mil. euro), în creştere cu 27% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 166,4 mil. lei (33,8 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Nidec Oradea a realizat anul trecut un profit net de 5,4 mil. lei (1,1 mil. euro), mai mare cu aproximativ 49% faţă de anul precedent, când producă­torul de motoare electrice a obţinut un câştig net de 3,6 mil. lei (744.000 de euro), conform datelor publice. Nidec a ajuns anul trecut la un număr mediu de 491 de angajaţi. Americanii de la Emerson au vândut în urmă cu şapte ani diviziile Leroy-So­mer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari. Operaţiunile Emerson din Româ­nia ale divizilor Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost incluse în această vânzare şi au fost transferate în proprie­tatea Nidec, care mai controlează pe piaţa locală Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO