Eveniment

Aerul polar aşteptat şi în România face ravagii în nordul Europei. Suedia, paralizată de îngheţ: temperaturi de -43 de grade

Aerul polar aşteptat şi în România face ravagii în...

Autor: Daniel Contescu

04.01.2024, 12:41 1754

Suedia trăieşte ca într-un iglu. Ieri a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în luna ianuarie în ultimii 25 de ani.

Frigul-record a fost înregistrat în Kvikkjokk-Årrenjarka, Laponia suedeză, unde mercurul a scăzut la -43,6 C, cea mai rece temperatură înregistrată în ţară în ianuarie din 1999, a raportat TT, agenţia suedeză de ştiri.

Sute de maşini au rămas blocate ore întregi pe drumul E22, dintre Hörby şi Kristianstad, în sudul ţării. Forţele armate suedeze au fost trimise să ajute şoferii şi ca să livreze alimente şi apă.

Potrivit Administraţiei Suedeze de Transport, drumul va fi blocat mai multe ore. Între timp, în oraşul Alvsbyn, 4.000 de case au rămas fără electricitate.

Vattensfall, compania suedeză de electricitate, transmite că este pregătită să repare defecţiunea, dar frigul puternic le îngreunează munca angajaţilor.

Aerul polar este aşteptat şi în România începând de luni, când se anunţă temperatorul de -15 C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO