Caută doar în titlu
Eveniment

Acţionarii Bursei de Valori sunt convocaţi pe 9 ianuarie să aleagă un nou Consiliu de Administraţie

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) convoacă acţionarii, la 9 ianuarie, pentru a discuta propunerea de revocare a actualilor administratori, prezentată de un grup de acţionari. Revocarea Consiliului de Administraţie a fost solicitată la 10 noiembrie de un grup de acţionari care deţin cumulat 9,41% din titlurile Bursei. Grupul este format din ING, prin două fonduri, Intercapital cu iFond, BCR, Erste şi UniCredit CAIB Securities.

Solicitările au fost înaintate întrucât în ultimii aproape doi ani, de când a fost ales actualul Consiliu de Administraţie, s-a schimbat acţionariatul BVB, iar noii acţionari vor să aibă reprezentanţi în Consiliu. Administratorii Bursei au anunţat pe 14 noiembrie că vor convoca AGA pentru discutarea solicitării, urmând ca pe ordinea de zi să fie inclusă şi alegerea Consiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ. În cazul revocării Consiliului de Administraţie, noii membri vor primi un mandat de câte patru ani, potrivit convocatorului AGA publicat, joi, de BVB.

"Administratorii în funcţie la data adunării generale ordinare sunt înscrişi de drept pe Lista candidaţilor pentru alegerea în noul consiliu de administraţie", se mai arată în convocator. În AGA actualul Consiliu de Administraţie va prezenta o informare a activităţii de la preluarea mandatului, în martie 2010, şi până în noiembrie 2011. Pe ordinea de zi a AGA figurează şi două puncte pentru numirea candidaţilor pentru trei locuri în Consiliul de Administraţie al Casei de Compensare Bucureşti şi pentru o funcţie de administrator la Depozitarul Central. Casa de Compensare şi Depozitarul Central sunt parte a grupului BVB, fiind controlate de Bursa de Valori.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.