Eveniment

80 de companii vin la Angajatori de Top

18.03.2009, 22:22 18

Un numar de 80 de companii, cu o oferta de 1.500 de joburi, vor participa la editia de anul acesta a targului de joburi Angajatori de Top, care va incepe maine la Sala Palatului din Capitala.

Numarul companiilor prezente este cu 40 mai mic fata de anul trecut, iar pozitiile libere cu 1.000 mai putine.
"In 2009 trebuie sa stii ce vrei pentru a-ti gasi un job. Dupa o perioada in care numarul de joburi lansat lunar ajungea pana la 10.000, in contextul actual, companiile analizeaza fiecare noua deschidere de oportunitate foarte atent. Acest lucru nu inseamna ca in continuare nu vor mai fi joburi deschise, ci doar ca se va recruta mult mai atent, iar procesele de selectie vor deveni mai stricte", spune Ana Giurca, business development manager la firma de consultanta in resurse umane Catalyst Solutions, care organizeaza de doua ori pe an targul Angajatori de Top.
Anul acesta, cel mai bine reprezentate domenii sunt retailul, FMCG, BPO si IT, la extrema cealalta situandu-se domeniul constructiilor. 
"In continuare, chiar si in industriile cel mai afectate, vor fi angajatori care vor avea joburi deschise. Industriile in care numarul de joburi va fi mai mare vor fi retail-ul, FMCG, BPO si IT. Vestile bune vin din FMCG si BPO, doua industrii in care oferta de joburi este destul de variata, existand pozitii in finante, contabilitate, marketing, resurse umane, asigurari sau vanzari", explica Giurca. Ea a adaugat ca in urmatoarea perioada numarul proiectelor de recrutare va scadea simtitor, cele mai multe pozitii fiind deschise pentru inlocuirea unor persoane care pleaca din companie.
Printre companiile care vor fi prezente la targ se numara British American Tobacco, Accenture, Adobe sau Carrefour.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO