Eveniment

75 de români din judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea pot câştiga o finanţare de 35.000 euro dacă înfiinţează un start-up

Autor: Simona Tatu

13.04.2018, 00:07 1658

♦ Programul Antreprenor 2020, prin care statul finanţează 75 de afaceri nou-înfiinţate în judeţele din sud-vestul României, va avea un buget total de 12 milioane de lei şi va crea cel puţin 150 de locuri de muncă. Românii care vor să beneficieze de finanţare trebuie să fi absolvit un curs de antreprenoriat recunoscut de Autoritatea Naţională a Calificărilor şi să se înscrie cu un plan de afaceri pe platforma www.35000euro.ro.

Un număr de 75 de români din ju­deţele Dolj, Gorj, Me­he­dinţi, Olt şi Vâlcea pot be­ne­fi­cia de 35.000 de euro pentru în­fiinţarea unui bu­siness, în ba­za noului program „Antre­pre­nor 2020”. Pro­­­­gramul organizează cursuri de antre­pre­no­­riat pentru 600 de persoane cu vârste cu­prinse între 18 şi 65 de ani, cu scopul de a le a­juta să realizeze un plan de afaceri, cu care mai apoi să se înscrie în program pentru fi­nanţare.

„Proiectul Antreprenor 2020 are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunea Sud-Vest a României. Implementarea proiectului va conduce la susţinerea a 75 de firme nou înfiintate şi la crearea a cel puţin 150 de locuri de muncă. Astfel, 75 de firme vor beneficia de capital de start-up, astfel înlăturându-se un obstacol extrem de important al demarării unei afaceri, respectiv lipsa resurselor financiare”, a spus Mirabela Jianu, manager de proiect al Antreprenor 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO