Eveniment

40 de furnizori ai Ford vin in Banie

28.08.2008, 19:08 19

Concernul american Ford a invitat saptamana viitoare la Automobile Craiova 40 din cei mai importanti furnizori din industria auto carora le va prezenta planurile companiei de transformare a fabricii intr-un centru de productie de ultima generatie.
"Astfel onoram angajamentele pe care ni le-am asumat in timpul procesului de privatizare, cand am spus ca vom incuraja furnizorii nostri in a deschide centre de operatiuni in Romania, fie folosind pentru activitatea lor furnizori romani ca parteneri, fie deschizand reprezentante proprii pentru sustinerea productiei noastre de la Craiova", a declarat John Fleming, presedintele Ford Europa. El a adaugat ca in cadrul evenimentului nu vor fi anuntate investitii suplimentare sau detalii privind planurile de angajare ale companiei.
Majoritatea companiilor invitate la Craiova sunt deja furnizori de componente pentru celelalte sapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europa din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania si Turcia. La eveniment au fost de asemenea invitate si cateva companii romanesti din domeniu, care in prezent nu au un parteneriat cu Ford.
"Pe langa informarea furnizorilor cu privire la planurile noastre pentru Craiova, in timpul intalnirii se vor oferi detalii legate de oportunitatile locale de afaceri, de la identificarea companiilor romanesti capabile de a livra bunuri si servicii, pana la oportunitatile existente pentru stabilirea propriilor operatiuni in Romania," a spus Birgit Behrendt, vicepresedintele pentru achizitii al Ford Europa.
Ford a preluat in primavara pachetul majoritar de actiuni al Automobile Craiova si a anuntat investitii de 675 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO