Eveniment

26 drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii, iar 28 de curse aeriene sunt anulate

26 drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii, iar 28 de curse aeriene sunt anulate

Foto: Ovidiu Popa

Autor: Mediafax

26.01.2012, 12:41 677

Ninsoarea din ultimele zile blochează încă 26 drumuri naţionale, iar aeroportul Otopeni din Bucureşti este deschis, dar 28 de curse sunt anulate, potrivit celor mai recente date anunţate de premierul Emil Boc.

Cursele ariene sunt anulate atât pentru destinaţii interne, cât şi pentru călătorii în afara ţării.

Un număr de 13 trenuri se află în întârziere, iar 34 linii de cale ferată au fost închise. Între 80-100 maşini sunt blocate în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ilfov.

"Avem un singur tren deraiat, dinspre Constanţa spre Bucureşti, iar Ministerul Transporturilor a trimis deja o altă granitură de tren. Am dispus şi scoaterea de la rezerva de stat de apă minerală, apă plată şi conserve, pentru a veni în sprijinul celor care se află blocaţi în trafic sau sunt în adăposturi", a spus Boc, la finalul unei şedinţe organizate la Ministerul Transporturilor.

El a precizat că toate cazurile medicale sunt sub control.

"Fac un apel şi la primari: vine gerul, mare atenţie la persoanele singure sau fără adăpost, să se pregătească cu locaţii corespunzătoare. Deci, atenţie domnilor primari din toată ţara", a adăugat Boc.

Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale intervine la acest moment cu 1.081 utilaje, fiind însă nevoie şi de sprijinul Ministerului Apărării.

"Problema majoră cu care ne-am confruntat este legată de faptul că pe carosabil avem foarte multe tiruri care au deraiat, motiv pentru care traficul s-a blocat şi zeci de cetăţeni stau în autoturisme, microbuze, autobuze, aşteptând deblocarea acestora", a spus Boagiu.

Ea arătat că aceste tiruri vor fi deblocate cu ajutorul armatei, precizând că în operaţiunile de deszăpezire sunt implicate şi firmele cu care ministerul a încheiat contracte în acest sens.

Ministrul a adăugat însă că aceste contracte sunt realizate astfel încât să asigure deszăpezirea drumurilor naţionale "în condiţii normale de iarnă", România fiind în prezent într-o situaţie excepţională.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a precizat la rândul său că a transmis un ordin către toate unităţile militare din ţară pentru a sprijini autorităţile locale în operaţiunile de deszăpezire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO