Eveniment

Doar 16% dintre români sunt absolvenţi de studii superioare. Bucureşti – Ilfov, Cluj şi Timiş au cele mai mari ponderi de absolvenţi. Din totalul populaţiei rezidente, 43,5% au nivel mediu de educaţie, 40,5% au un nivel scăzut, iar 16% sunt absolvenţi de studii superioare

Doar 16% dintre români sunt absolvenţi de studii...

Autor: Ramona Cornea

01.02.2023, 18:30 492

Ponderea absolvenţilor de studii superioare din Bucureşti a depăşit 35%, în Ilfov a depăşit 25%, iar în Cluj a ajuns la aproape 25% La polul opus au fost judeţele Vaslui, Călăraşi şi Botoşani, cu ponderi de 7,2%, 7,4% şi 7,9%.

Doar 16% dintre români sunt absolvenţi de studii superioare, după cum arată datele din Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, din totalul populaţiei rezidente din România, 43,5% au nivel mediu de educaţie, adică postliceal, liceal, profesional, învăţământ complementar sau de ucenici, 40,5% au un nivel scăzut, adică preşcolar, primar, gimnazial sau fără şcoală absolvită, iar 16% au un nivel superior, adică au o diplomă de licenţă, masterat sau doctorat.

Mai mult de o treime dintre locuitorii municipiului Bucureşti (35,2%) şi circa un sfert dintre cei din judeţele Ilfov (25,2%) şi Cluj (24,6%) au studii superioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO