Eveniment

11 spitale se transformă în azile pentru bătrâni

Autor: Ioana David

07.04.2011, 15:01 40

Autorităţile locale au optat ca 11 spitale aflate înadministrarea proprie să fie transformate în cămine pentru bătrânişi să finanţate de către Ministerul Muncii. Spitalele erau inclusepe o listă de 67 de unităţi propuse de Ministerul Sănătăţii sprereprofilare în cămine de bătrâni, centre de permanenţă sau căminemedicale de specialitate, însă pentru a se finaliza acestăpropunere era necesar acodrul autorităţilor locale.

Pentru 7 dintre spitale, autorităţile locale au optat pentrureprofilarea în cămine de bătrâni înainte de 1 aprilie, astfel căîn prezent beneficiază de fonduri iar restul după această dată.

"Până la acestă prevedere, legislaţia spunea că pentruautorităţile administraţiei publice locale care depun solicitareade finanţare după data de 31 martie 2011, finanţarea să serealizeze începând cu data de întâi a lunii următoare datei deîncheiere a contractului. În aceste condiţii, pot apărea situaţiiîn care unităţile care intră în program să rămână fără finanţarepentru o perioadă de o lună", se arată într-un comunicat alMinisterului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO