Cryptobusiness

Traderii din crypto revin la viaţă: Bitcoin sparge un nou record istoric şi depăşeşte 71.805 dolari, după ce autorităţile de reglementare din Marea Britanie au anunţat că dau undă verde la crypto-securities

Traderii din crypto revin la viaţă: Bitcoin sparge un...

Autor: Ştefan Stan

11.03.2024, 12:58 593

Bitcoin a trecut a depăşit un nou record şi a trecut în premieră istorică pragul de 71.805 dolari, după ce autorităţile de reglementare din Regatul Unit au declarat că nu se vor opune creării de crypto-securities, în urma unor măsuri similare luate de autorităţile de supraveghere de pe alte pieţe.

Într-o declaraţie de luni dimineaţă, Autoritatea pentru conduită financiară a afirmat că "nu va obiecta" la crearea de titluri de valoare tranzacţionate la bursă (exchange traded notes) garantate cu criptoactive pentru investitorii profesionişti.

"Cu o perspectivă şi date sporite datorită unei perioade mai lungi de istoric de tranzacţionare, FCA consideră că bursele şi investitorii profesionişti ar trebui să fie acum în măsură să stabilească mai bine dacă cETN-urile îndeplinesc apetitul lor pentru risc", a declarat autoritatea de reglementare într-un comunicat.  

Vestea a ajutat bitcoin să atingă luni un nou maxim istoric, cea mai mare criptomonedă din lume crescând cu peste 4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO