Cryptobusiness

Statele Unite vor să facă un exemplu din cazul Sam Bankman-Fried: Procurorii americani vor să îl trimită la închisoare pentru 50 de ani pentru că a orchestrat ”una dintre cele mai mari fraude financiare din lume”, furând peste 8 mld. dolari de la clienţi şi investitori

Statele Unite vor să facă un exemplu din cazul Sam...

Autor: Ştefan Stan

16.03.2024, 10:31 810

Sam Bankman-Fried ar trebui să fie trimis la închisoare pentru o perioadă de până la 50 de ani pentru "orchestrarea uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istorie", au declarat procurorii americani în faţa judecătorului înainte de pronunţarea sentinţei fondatorului FTX din această lună, scrie FT. 

Într-un memoriu prezentat vineri, guvernul a declarat că bărbatul de 32 de ani, care a fost găsit vinovat de şapte acuzaţii de fraudă şi spălare de bani la sfârşitul anului trecut, "a făcut victime zeci de mii de persoane", furând peste 8 miliarde de dolari de la clienţi şi investitori înainte ca bursa sa de criptomonede să se prăbuşească în noiembrie 2022.

Procurorii federali din Manhattan au respins afirmaţia avocaţilor lui Bankman-Fried potrivit căreia clientul lor ar trebui să beneficieze de clemenţă, deoarece clienţii îşi vor recupera probabil fondurile prin intermediul procedurii de faliment a FTX. Aceştia au subliniat "sentimentul sufocant de teamă şi disperare pe care victimele l-au simţit atunci când nu şi-au putut retrage banii, ruşinea şi jena lor, precum şi daunele rezultate pentru vieţi şi afaceri, care nu pot fi anulate".

Luna trecută, avocaţii fostului magnat al criptomonedelor au cerut instanţei să impună o pedeapsă de cel mult şase ani şi jumătate, prezentându-şi clientul ca pe un tânăr "altruist" şi "altruist" care "şi-a dedicat viaţa filantropiei".

Aceştia au calificat drept "grotescă" şi "barbară" o pedeapsă de 100 de ani recomandată de ofiţerii de probaţiune şi au spus că, în calitate de persoană cu tulburări din spectrul autist, Bankman-Fried era "deosebit de vulnerabil într-o populaţie penitenciară".


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO