Cryptobusiness

Rollercoaster pe bitcoin. Urmează scăderile pe crypto? BTC a picat imediat după ce a depăşit maximul istoric. Ed Tolson, Kbit: Piaţa este poziţionată pentru o corecţie abruptă, probabil de 10-20%

Rollercoaster pe bitcoin. Urmează scăderile pe crypto?...

Autor: Alex Ciutacu

06.03.2024, 10:55 12704

Bitcoin (BTC) a scăzut imediat marţi după ce a atins pentru scurt timp un nou maxim istoric, pentru prima dată în mai bine de doi ani, potrivit CNBC.

Preţul criptomonedei a depăşit nivelul de 69.200 de dolari marţi, conform Coin Metrics, pentru ca ulterior să scadă pe parcursul zilei de marţi cu aproximativ 8%.

Acest efect de scădere imediată a venit în parte din cauza investitorilor care au vrut să-şi lichideze poziţiile şi să încaseze profituri la acest moment.

Coin Telegraph notează că un investitor de mari dimensiuni care era inactiv în piaţă din 2010 s-a trezit acum pentru a vinde 1.000 BTC la 69.000 de dolari per monedă, încasând profituri de 68 de milioane de dolari.

Miercuri dimineaţă, BTC a mai crescut faţă de finalul zilei de marţi şi se situa la un nivel de 67.200 de dolari, în creştere cu sub 1% în ultimele 24 de ore.

BTC are o creştere importantă de la începutul anului, iar investitorii se tem că ar putea veni corecţii în perioada următoare.

„Piaţa este poziţionată pentru o corecţie abruptă, care ar putea fi cuprinsă între 10 şi 20%. Orice mutare semnificativă în jos va duce la lichidări în cascadă pe pieţele de swap. (...) În următoarele câteva trimestre ne aşteptăm ca Bitcoin să performeze bine, dar vom vedea corecţii bruşte pe parcurs”, a declarat Ed Tolson, CEO şi fondator al Kbit, fond de investiţii de tip hedge fund dedicat pieţei crypto, citat de CNBC.

Anterior, BTC a atins un maxim istoric de 68.982 de dolari în data de 10 noiembrie 2021, cu un an înainte de prăbuşirea gigantului FTX, atunci unul dintre cele mai mari platforme de exchange de pe piaţa crypto.

Avântul din ultimele luni al BTC ar fi susţinut în parte de aprobarea primelor ETF-uri (Exchange Traded Funds), bazate pe Bitcoin, pentru a fi listate pe piaţa americană.

Totodată, evoluţia BTC vine în anticiparea momentului cunoscut drept halving, care se întâmplă odată la aproximativ patru ani şi care se referă la modul în care agloritmul BTC este programat să înjumătăţească recompensa pentru mineri, adică să înjumătăţească ritmul în care este deblocată oferta în piaţă.

Încă nu este clar care sunt fundamentele formării preţului activelor digitale din piaţa crypto dincolo de cel dat de tranzacţionare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO