Cryptobusiness

Procesatorul portughez de plăţi crypto Utrust, achiziţionat de Elrond, a primit licenţă de operare ca furnizor de servicii cu active virtuale de la banca centrală a Portugaliei

FOTO: Nuno Correia, cofondator şi chief strategy officer al Utrust. Sursa foto: utrust.com

FOTO: Nuno Correia, cofondator şi chief strategy officer al Utrust. Sursa foto: utrust.com

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2022, 00:13 2015

Procesatorul portughez de plăţi crypto Utrust, achiziţionat de sibienii de la Elrond Network, a primit licenţă de operare ca furnizor de servicii cu active virtuale de la banca centrală a Portugaliei, a declarat Nuno Correia, cofondator şi chief strategy officer al Utrust, citat de Coindesk.

În prezent, trebuie menţionat că Utrust are o licenţă de operare ca furnizor de servicii cu active virtuale de la autorităţile din Estonia, licenţă care îi permite să furnizeze servicii în UE, inclusiv în Portugalia.

Totuşi, Correia a explicat că Utrust vrea să opereze în teritoriul UE în baza acestei noi licenţe în următoarele luni, întrucât este emisă de o bancă centrală, ceea ce oferă o încredere mai mare partenerilor şi clienţilor.

În ianuarie, sibienii de la Elrond Network au anunţat achiziţia procesatorului de plăţi Utrust din Portugalia. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Elrond la acel moment, achiziţia a fost gândită pentru două obiective, dintre care unul înseamnă plăţi mai rapide, mai ieftine şi mai sigure.

Al doilea obiectiv se concretizează printr-un produs numit de „Merchant Yield”, care se referă la transformarea serviciilor de procesare a plăţilor dintr-o cheltuială pentru comercianţi într-o sursă de venituri. Acesta din urmă ar trebui să aducă o schimbare de paradigmă în lumea plăţilor. Concret, comercianţii pot câştiga un procent din fiecare încasare în loc să îl plătească procesatorilor de plăţi cu care lucrează deja.

Astăzi, serviciile procesatorului Utrust încep deja să se facă simţite în piaţa crypto din România, în contextul în care platforma acestuia a facilitat recent şi o achiziţie imobiliară în care plata a fost făcută cu monede EGLD – moneda care guvernează ecosistemul Elrond Network. ZF a explicat aici cum a funcţionat de fapt soluţia Utrust pentru acea plată.

Totodată, diferite businessuri anunţă pe social media că încep să integreze plata în crypto prin intermediul soluţiei oferite de Utrust. Un astfel de exemplu este cazul retailerului de scutere şi motociclete electrice e-scutere.ro, care a anunţat miercuri că a integrat soluţia procesatorului portughez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO