Cryptobusiness

Grupul japonez Next Chymia Consulting, condus de co-fondatorul reţelei de blockchain Cardano, investeşte în startup-ul românesc Humans.ai

Grupul japonez Next Chymia Consulting, condus de...

Autor: Ştefan Stan

01.02.2022, 15:58 403

Humans.ai, startup-ul românesc de deep-tech care a creat primul model etic de AI şi blockchain, anunţă un parteneriat cu fondul de investiţii Next Chymia Consulting HK, unul dintre principalii investitori ai companiei.

Next Chymia Consulting HK este un grup de consultanţă blockchain cu sediul în Hong Kong care ajută noile platforme să intre în piaţă. Astfel, pe lângă startup-ul Humans.ai, Next Chymia Consulting a mai investit în proiecte cunoscute precum Emurgo, PumaPay, Centrality, Paylend. Next Chymia Consulting este condus de Kenji Sasaki, co-fondatorul Cardano. 

„Suntem foarte încântaţi să îi avem pe cei de la Next Chymia Consulting ca parteneri în şi apreciem investiţia lor în companie şi sprijinul lor continuu de până acum. Suntem foarte încrezători în ceea ce putem face împreună, ţinând cont că echipa Next Chymia Consulting a consiliat companii blockchain renumite din întreaga lume, ajutându-le să obţină adopţia în masă şi recunoaştere la nivel global.”, a declarat Sabin Dima, CEO la Humans.ai. „Tehnologia blockchain a devenit deja un disruptor care a influenţat multe modele de afaceri, procese şi lanţuri de business. Noi, la Humans.ai, credem că piaţa AI poate beneficia de cel mai mare impact pozitiv ca urmare a integrării tehnologiei blockchain, ajutând la soluţionarea provocărilor legate de control şi transparenţă.”, a adăugat el.

Compania Next Chymia Consulting evaluează cu atenţie potenţialul companiilor care activează în domeniul blockchain şi sprijină întreprinderile cu potenţial ridicat. Aceasta investeşte în startup-uri inovatoare care contribuie la implementarea şi utilizarea tehnologiei blockchain şi oferă consultanţă în ceea ce priveşte adoptarea strategică a acestei tehnologii.

Humans.ai a dezvoltat o platformă dedicată creării şi guvernării Inteligenţei Artificiale. Prin studioul său de creaţie şi prin sistemul de provenienţă şi responsabilitate bazat pe token, Humans.ai asigură că toate contribuţiile sunt răsplătite în mod echitabil şi că fiecare AI este controlat pe termen lung.

Focusul iniţial al platformei Humans.ai este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii şi gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezenţa fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conţinut audio şi video de la zero cu ajutorul inteligenţei artificiale. Spre exemplu, audiobookul tău poate fi narat de actorul preferat de la Hollywood sau o producţie video poate fi creată foarte simplu fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.

De asemenea, compania a dezvoltat tehnologia unică în lume, numită Proof-of-Human, care validează faptul că se afla un om în spatele fiecărei decizii a AI-ului, folosind tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfaţă de manageriere şi guvernanţă pentru acel AI.

Tokenul HEART al Humans.ai se tranzacţionează pe platforma KuCoin, unde a avut listarea pe 13 decembrie 2021. Preţul la ora transmiterii acestei ştiri era de 0.1755 USD/ HEART, la un volum tranzacţionat de 1,57 mil. dolari în ultimele 24 de ore. 

În decembrie anul trecut, Humans.ai a obţinut suma de 1.170.000 dolari în urma vânzării publice de tokeni pe platforma Polkastarter. Vânzarea de tokeni $HEART, moneda care guvernează ecosistemul Humans.ai, a început în data de 9 decembrie şi s-a încheiat în mai puţin de jumătate de oră, fiind cea mai mare sumă ridicată până acum în istoria Polkastarter. Start-up-ul local a mai atras o finanţare de 9 milioane de dolari prin vânzarea privată de criptomonedă în septembrie anul acesta, iar în 2020 a obţinut o investiţie de 330.000 euro de la fondurile locale de investiţii Early Game Ventures şi ROCA X.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO