Constructii & Imobiliare

Viaductul de pe cea mai nouă autostradă din România s-a fisurat, după ce şi asfaltul de pe şosea a crăpat

Sursă foto: turnulsfatului.ro.

Sursă foto: turnulsfatului.ro.

Autor: Andreea Neferu

23.01.2015, 17:25 2184

La scurt timp după ce pe lotul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu, între Sălişte şi Cunţa, au apărut o serie de crăpături ce i-au determinat pe reprezentanţii CNADNR să restricţioneze traficul pentru reparaţii, tronsonul se confruntă cu o nouă problemă: pe pilonii care susţin viaductul de la Aciliu, cu o lungime de 1 km, au apărut o serie de fisuri, scrie turnulsfatului.ro.

Un singur pilon nu a fost afectat până în prezent de aceste crăpături, care în unele cazuri au condus chiar şi la desprinderea unor bucăţi de beton din stratul de suprafaţă al pilelor.

“Viaductul de la Aciliu de pe autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3, a fost deschis traficului rutier după efectuarea încercărilor statice şi dinamice sub încărcare cu convoare de camioane, în conformitate cu normativele în vigoare. Conform punctului de vedere emis de proiectantul lucrării, Tecnic Consulting Engineering România – Societaa Iniziative Nazionali Autostradali: <<Natura fisurilor nu influenţează siguranţa traficului. Microfisurile sunt create de efecte locale termice şi nu au nicio influenţa asupra caracteristicilor de rezistenţă ale structurii>>”, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR.

Problemele pe acest tronson de 22 de kilometri, deschis în noiembrie 2014, au început după ce o fisură cu o lungime de câţiva metri a apărut la doar zece zile după ce fusese inaugurată Tronsonul de 22 de kilometri a fost deschis cu o întârziere de un an şi jumătate, din cauza alunecărilor de teren din zona respectivă. Concret, alunecările de teren au obligat constructorul să excaveze terasamentul deja construit pe o porţiune de aproximativ un kilometru lungime, să consolideze terenul şi să ridice din nou terasamentul care pe alocuri ajunge la 12 metri înălţime, iar termenul scurt în care a fost executată această lucrare a ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO