Constructii & Imobiliare

Tranzacţie pe piaţa de birouri: Americanii de la Emerson au semnat pentru 1.100 mp de spaţii office în proiectul Globalworth Campus din Capitală

Tranzacţie pe piaţa de birouri: Americanii de la...

Autor: Cristina Bellu

03.03.2022, 09:39 298

Compania Emerson, parte a concernului american cu acelaşi nume, activă pe piaţa locală de peste 15 ani, a semnat un contract de închiriere pe o perioadă de şapte ani pentru un spaţiu de birouri de 1.100 metri pătraţi în proiectul Globalworth Campus C din Capitală.

Complexul Globalworth Campus aflat în portofoliul Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, cuprinde trei clădiri de birouri încadrate în clasa A ce găzduiesc spaţii de birouri, un centru de conferinţă, centre comerciale şi diverse alte facilităţi, ce se întind pe o suprafaţă închiriabilă de peste 92.000 metri pătraţi.

Proiectul se înscrie în cele mai înalte standarde în materie de eficienţă energetică, fiind în prezent acreditat BREEAM Excellent. Totodată, la finalul anului 2021, clădirea a obţinut certificarea WELL Health-Safety.

“Birourile Emerson din Bucureşti joacă un rol vital în oferirea de suport clienţilor de la nivel local şi din cadrul regiunii centrale şi de sud-est a Europei. (...) Trecerea la o facilitate mai eficientă din punct de vedere energetic sprijină de asemenea angajamentul nostru faţă de sustenabilitatea mediului, prin reducerea în continuare a impactului operaţiunilor noastre asupra resurselor de mediu”, spune Sebastian Ferecus, Director General, Europa Centrală şi de Sud-Est, Emerson.

Până în prezent, parcul a fost ales ca soluţie office de companii precum Amazon, Mindspace, Dell, Ademco, Stefanini, P4Cards, Mazars, Chain IQ, Hoist, Garlic Bread, Delphi Diesel Systems, Stradale, Unicredit Services, Allianz, Carrefour, APS Romania, Lagardere, Garrett Advancing Motion, Starbucks.

“Globalworth Campus este un proiect foarte ambiţios, gândit să ofere un ecosistem echilibrat în cel mai extins parc de birouri dezvoltat în România”, adaugă Ema Iftimie, Head of Leasing & Customer Care, Globalworth România.

Portofoliul Globalworth are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2020. Aproximativ 92,5% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naţionale şi multinaţionale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO