Constructii & Imobiliare

SVN Romania l-a recrutat pe Ionuţ Petcu pentru coordonarea departamentelor office, retail şi logistică

SVN Romania l-a recrutat pe Ionuţ Petcu pentru...

Autor: Bogdan Alecu

01.04.2022, 10:15 404

Compania de consultanţă imobiliară SVN Romania l-a recrutat pe Ionuţ Petcu, unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi imobiliari activi pe segmentul de terenuri.

Ionuţ Petcu va coordona activitatea SVN Romania desfăşurată pe segmentele spaţiilor de birouri, retail şi pe segmentul spaţiilor logistice şi industriale. Consultantul imobiliar are o experienţă de peste 17 ani pe piaţa de profil locală, ocupând în trecut funcţia de Head of Land în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Knight Frank şi senior consultant în cadrul Colliers International.

Cu o experienţă pe segmentul de terenuri, Ionuţ Petcu a fost implicat în cariera sa în tranzacţii imobiliare cu o valoare totală de peste 150 milioane de euro, printre care achiziţionarea terenurilor pe care au fost dezvoltate proiectele de birouri Oregon Park şi Floreasca Park, a platformei Aversa sau a terenului de peste 47 de hectare achiziţionat de către Vastint România în zona Siseşti din Capitală.

”2021 a fost un an bun pentru piaţa imobiliară din România, cu recorduri absolute înregistrate pe segmentele spaţiilor logistice şi rezidenţiale şi cu rezultate satisfăcătoare pe celelalte segmente, într-un context marcat de pandemia Covid-19. Considerăm că 2022 va aduce rezultate cel puţin la fel de bune: piaţa de birouri va înregistra cu siguranţă creşteri, fiind numeroase companii care caută spaţii noi, în timp ce segmentul spaţiilor logistice se află în faţa unor noi rezultate excepţionale”, a declarat Ionuţ Petcu, managing partner SVN Romania Î Commercial.

Alături de Ionuţ Petcu, alţi şase consultanţi cu experienţă formează echipa departamentului SVN, obiectivul pentru finalul acestui an fiind extinderea până la un nivel de 10-12 consultanţi imobiliari.

”Am înregistrat rezultate bune în cel de al treilea an al SVN Romania şi avem ca obiectiv intrarea în rândul celor mai mari trei consultanţi imobiliari activi pe piaţa locală. Piaţa imobiliară locală prezintă un potenţial ridicat de dezvoltare, este loc pentru proiecte integrate cât mai ample, cu spaţii rezidenţiale, de retail şi de birouri dar şi funcţiuni sociale, pentru tranzacţii de investment semnificative şi pentru noi proiecte etalon pentru sectorul de profil”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România şi liderul detaşat al segmentului rezidenţial. Compania are şi trei birouri regionale, în Braşov, Cluj – Napoca şi Covasna. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO