Constructii & Imobiliare

Staţia de metrou Tudor Arghezi, care prelungeşte magistrala M2 Pipera-Berceni, urmează să devină funcţională cel târziu la jumătatea lunii noiembrie

Staţia de metrou Tudor Arghezi, care prelungeşte...

Autor: Cristina Bellu

22.09.2023, 13:35 3112

Noua staţie de metrou Tudor Arghezi, care va prelungi cu 1,6 km magistrala Pipera – Berceni, urmează să intre în circuitul normal de transport public de călători, gestionat de Metrorex, cel târziu la jumătatea lunii noiembrie.

Proiectul reprezintă o investiţie de 50 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri nerambursabile, şi este rezultatul unei asocieri între Primăria Sectorului 4 şi Metrorex.

Împreună cu linia de legătură, noua staţie are o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi, între staţia Berceni, actualul capăt al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, şi are un traseu cu o lungime totală de 1,6 kilometri.

Staţia este construită la nivel suprateran şi are un regim de înălţime de PĂ2E. Totodată, staţia Tudor Arghezi este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal. Una dintre acestea este situată vizavi de staţia de metrou şi asigură legătura cu peronul noii staţii, printr-un pasaj pietonal subteran, cu o lungime de 14 metri, ce subtraversează Şoseaua Berceni.

Totodată, a fost proiectată şi o nouă parcare pe care Primăria Sectorului 4 o construieşte pe Şoseaua Berceni, în imediata apropiere a staţiei de metrou. Având o funcţionalitate de tip PARK&RIDE, parcarea are o capacitate de 300 de locuri, pentru autoturisme, motociclete şi pentru persoane cu dizabilităţi.

“Toate aceste investiţii au fost realizate pentru a dezvolta infrastructura de metrou, un mijloc de transport nepoluant şi sustenabil, care să interconecteze în viitor localităţile din zona de sud a Capitalei şi care să reducă poluarea prin diminuarea numărului de maşini care intră în traficul rutier bucureştean”, au transmis oficialii Primăriei S4.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO