Constructii & Imobiliare

Start-up-ul tech Pluria, lansat în septembrie 2020 de antreprenorul Andrei Creţu, co-fondator al reţelei 7card, s-a extins pe pieţele din Spania şi Columbia, mizând pe cererea în creştere pentru spaţii de coworking

Start-up-ul tech Pluria, lansat în septembrie 2020 de...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2021, 11:06 113

Start-up-ul tech Pluria, lansat în septembrie 2020 de antreprenorul Andrei Creţu, co-fondator al reţelei 7card, a lansat aplicaţia şi în Spania şi Columbia, dezvoltând două echipe locale cu care dezvoltă platforma.

„Misiunea noastră este să sprijinim companiile să fie organizaţii flexibile şi hibride. Până în 2030, potrivit datelor companiei spaniole de consultanţă imobiliară Savills Aguirre Newman, se aşteaptă ca 30% din piaţa de birouri din Peninsula Iberică să fie preluată de spaţii de lucru flexibile. Acest lucru ne oferă posibilităţi de creştere şi face ca o aplicaţie precum Pluria, care uneşte diferite spaţii de lucru pe o singură platformă, să fie imperios necesară. Aşa că am profitat de această oportunitate, şi am lansat oficial Pluria în Spania”, spune Andrei Creţu, fondatorul Pluria.

Aplicaţia se adresează companiilor care iau în calcul o formulă de lucru hibrid, acestea având acces la peste 150 de spaţii comune de lucru în peste 50 de oraşe din întreaga lume.  Studiile recente arată că 66% dintre companii iau în calcul spaţii de lucru flexibile, acestea urmând a reprezenta, pe termen lung, o treime din piaţa imobiliară de birouri.  .

Birourile flexibile sunt foarte populare şi în Columbia, unde mai mult de 70% dintre angajaţi preferă să lucreze dintr-un alt spaţiu decât biroul lor. Totodată, Columbia ocupă o poziţie fruntaşă în America Latină în ceea ce priveşte numărul spaţiilor de co-working care, în proporţie de 93%, sunt independente. Pluria are o acoperire la nivel naţional, cu spaţii în Bogota, Medellin, Cartagena, Baranquilla, Cali, Pereira şi Armenia, iar obiectivul start-up-ului peste următoarele şase luni este extinderea portofoliului de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO