Constructii & Imobiliare

Soluţia Transporturilor pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei: modernizarea drumului judeţean între Câmpina şi Săcele şi centuri la Comarnic şi Buşteni

Soluţia Transporturilor pentru aglomeraţia de pe Valea...

Autor: Andreea Neferu

29.01.2015, 18:11 1202

Drumul judeţean 102I pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele ar putea fi modernizat în perioada următoare pentru a decongestiona traficul de pe Valea Prahove, în timp ce la Comarnic şi Buşteni ar putea fi construite centuri tot în acelaşi scop, a spus ministrul transporturilor Ioan Rus, într-o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova.

„Cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii (din Prahova – n.red.) am putea avea într-o lună de zile toate documentele puse la punct, astfel încât să introducem în Guvern decizia de a materializa acest drum (modernizarea drumului judeţean între Câmpina şi Săcele – n.red.). În acelaşi timp studiem şi posibilitatea unei centuri la Comarnic şi una la Buşteni. Drumul Judeţean 102 I, Câmpina – Valea Doftanei – Săcele, are lungimea de aproximativ 60 km şi reprezintă o alternativă viabilă, având în vedere că acest drum ar putea fi modernizat în perioada următoare”, a afirmat Rus.

Ministrul transporturilor a mai amintit în cadrul unei conferinţe de la începutul acestui an posibilitatea ca drumul judeţean între Câmpina şi Săcele să fie modernizat, pentru a putea prelua traficul de pe Valea Prahovei. Rus reia aceste declaraţii cu doar două săptămâni înainte ca statul să anunţe dacă proiectul de concesiune al autostrăzii Comarnic-Braşov, gândită să decongestioneze traficul de pe Valea Prahovei, va continua sau nu. În urmă cu mai bine de un an, statul a selectat trei investitori privaţi pentru această autostradă - francezii de la Vinci, grecii de la Aktor şi austriecii de la Strabag -, însă de atunci contractul de concesiune nu a fost semnat, principala problemă fiind găsirea unei finanţări.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO