Constructii & Imobiliare

Sfârşitul unei ere: Ioannis Papalekas pleacă de la conducerea Globalworth. Actualul Co-CEO, Dimitris Raptis, devine noul CEO Globalworth Group.

Dimitris Raptis

Dimitris Raptis

Autor: Bogdan Alecu

16.12.2020, 09:22 28166

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE), anunţă numirea lui Dimitris Raptis în funcţia de CEO al companiei. Ioannis Papalekas se retrage din funcţia de CEO începând cu data de 15 decembrie 2020.

Dimitris Raptis preia conducerea echipei Globalworth, formată din profesionişti cu experienţă, dintre care mulţi s-au dezvoltat în cadrul organizaţiei şi au fost în mare măsură responsabili atât pentru rezultatele obţinute până acum, cât şi pentru depăşirea cu succes a ultimelor luni de pandemie.

“Mă bucur să preiau rolul de CEO şi aştept cu nerăbdare să consolidez poziţia Globalworth de lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est. Sunt foarte încrezător că vom aborda cu succes provocările care vor apărea în 2021 şi vom atinge noi niveluri de performanţă. Am lucrat alături de Ioannis de la crearea Globalworth în 2012. El a fost liderul vizionar şi forţa din spatele transformării Globalworth dintr-un mic dezvoltator de birouri axat pe România în cel mai mare investitor şi proprietar pe segmentul de birouri din regiune. Respectul, angajamentul, atenţia centrată pe client şi ajutorul acordat comunităţii pe care ni le-a insuflat încă de la început vor continua să fie pilonii culturii şi strategiei Globalworth. Aş dori, de asemenea, să-i aduc mulţumiri personale lui Ioannis pentru prietenia, sfaturile şi încrederea pe care mi le-a oferit de-a lungul anilor şi să îi urez tot binele pentru viitor”, a spus Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group.

“Să fondez şi să conduc Globalworth a fost proiectul vieţii mele şi cea mai mare realizare profesională. A fost o provocare, dar şi o mare satisfacţie profesională şi personală. Sunt foarte mândru că după atâţia ani de muncă împreună, am creat un jucător pionier în domeniul imobiliar, pregătit pentru următoarea etapă a dezvoltării sale.De asemenea, sunt recunoscător întregii comunităţi Globalworth pentru sprijinul şi angajamentul extraordinar, fără de care o astfel de realizare nu ar fi fost posibilă. Sunt convins că Dimitris, alături de care am început călătoria Globalworth, este persoana potrivită pentru a duce mai departe dezvoltarea şi succesul viitor al companiei”, a completat Ioannis Papalekas.

Dimitris Raptis (45) este un lider cu o experienţă de 25 de ani în industria serviciilor financiare şi imobiliare. A fost co-CEO al Globalworth din martie 2020 până în prezent.

Şi-a început cariera în Globalworth în 2012 în calitate de Deputy CEO şi Chief Investment Officer. În acest rol, el a fost implicat în majoritatea activităţilor companiei, cu responsabilitatea principală pentru investiţiile Globalworth şi iniţiativele de strângere de capital, şi din 2017, pentru extinderea în Polonia.

În această perioadă, el a supravegheat achiziţii şi evoluţii în valoare de peste 2.7 miliarde de euro (inclusiv achiziţia companiei care ulterior a devenit Globalworth Polonia), precum şi strângerea a 5 miliarde de euro de capital propriu şi capital împrumutat.

Această tranzacţie a propulsat Globalworth de la o bază de active de 53 de milioane de euro, când a fost listată la Bursa de Valori din Londra în 2013, la peste 3 miliarde de euro astăzi, devenind cel mai mare investitor şi proprietar de birouri din regiunea CEE.

Numirea sa în funcţia de CEO este parte din evoluţia companiei de-a lungul anilor şi din trecerea treptată de la o companie imobiliară de succes în România, la un grup internaţional renumit.

Înainte de a se alătura echipei Globalworth, Dimitris Raptis a petrecut 16 ani în Deutsche Bank ca membru senior al grupului de gestionare a investiţiilor imobiliare din diviziile Deutsche Bank Asset and Wealth Management („RREEF”).

Din 2008 până în 2012, a fost director general şi a gestionat portofoliul pentru RREEF Opportunistic Investments ("ROI") în Europa, divizia imobiliară de capital privat a Deutsche Bank. Dimitris Raptis are o licenţă aprofundată (HONS) în Banking şi Finanţe Internaţionale la Cass Business School, Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO