Constructii & Imobiliare

Şerban Juverdeanu, Global Vision: Putem să mergem cu proiecte industriale şi logistice în orice oraş cu o populaţie de peste 100.000 de locuitori. Ne uităm spre Bacău, Iaşi, Târgu-Mureş, Sibiu şi Braşov

Videoconferinţa Construcţiile industriale – Perspective şi oportunităţi într-o piaţă cu potenţial de dezvoltare

Şerban Juverdeanu, Global Vision: Putem să mergem cu...

Autor: Cristina Bellu

15.12.2020, 14:39 327

Şerban Juverdeanu, head of development în cadrul Global Vision, companie românească care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect şi construcţii, consideră că proiectele industriale şi logistice pot să acopere toate oraşele din ţară în care populaţia depăşeşte 100.000 de locuitori.

“Putem merge cu proiecte industriale şi logistice în orice oraş cu populaţie de peste 100.000 de locuitori. Acum, vrem să acoperim oraşe precum Bacău, Iaşi, Târgu-Mureş, Sibiu şi Braşov. Momentan ne aflăm în diverse stadii de discuţii şi negocieri pentru securizarea a 3-4 locaţii din aceste zone”, a spus în cadrul videoconferinţei Construcţiile industriale – Perspective şi oportunităţi într-o piaţă cu potenţial de dezvoltare, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Isopan Est.

 

Alte declaraţii:

♦ 2020 a fost un an interesant, care a început tumultos, dar avem o echipă obişuită cu provocările. A contat foarte mult proactivitatea şi flexibilitatea. Am activat în mai multe locaţii din ţară- Bucureşti, Arad, Timişoara şi Constanţa, Oradea. Avem parcuri logistice de mari dimensiuni cu precădere în Timişoara şi Constanţa, şi ne apropiem de finalul anului cu aproape 100% grad de ocupare.

♦ Suntem pe ultima sută de metri cu finalizarea unor contracte de închiriere pentru depozitul din Constanţa. De anul viitor demarăm fazele 2 şi 3 de dezvoltare în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara.

♦ Datorită creşterii evidente a segmentului de e-commerce a trebuit să fim foarte inventivi. Au fost provocări pe care le-au simţit şi retailerii. Se conturează tendinţe noi pe partea de automatizare, de warehouse management. Concurenţa a crescut mult şi este nevoie de atenţie pentru eficienţa operaţiunilor.

♦ Avem şi două facilităţi de producţie finalizate anul acesta, în partea de vest, în Arad şi Oradea, pentru doi jucători mari din automotive.

♦ Sunt optimist în privinţa pieţei de logistică şi industrial. Din cei 100.000 mp pe care îi avem în planul de dezvoltare în 2021, avem deja aproape 30% grad de preînchiriere, suprafeţe pe care reuşim să le securizăm contractual chiar până la finalul acestui an. Printre chiriaşi se află Mega Image, avem şi un client de farma.

♦ Trendul ascendent pe logistică şi industrial o să se menţină în următoarea perioadă, iar statul are o oportunitate interesantă în sensul că poate da un impuls foarte mare în încurajarea lucrărilor publice.

♦ Noi aşteptăm cu mare interes dezvoltarea coridorului 4, care este prioritatea principală pe partea de infrastructură. Este foarte importantă şi infrastructura feroviară. Ştim că va urma o dezvoltare şi aici. Parcurile noastre au fost gândite din start pentru a putea acomoda şi potenţiale terminale de cale ferată, dar este nevoie şi de ajutor din partea autorităţilor. Este nevoie de infrastructură naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO