Constructii & Imobiliare

Reţeaua de parcuri logistice ELI Parks, dezvoltată de fondatorii Element Industrial şi Superbet, adaugă în portofoliu un proiect de 30.000 mp, care urmează să fie construit în Oradea, în urma unei investiţii de 22 mil. euro

Reţeaua de parcuri logistice ELI Parks, dezvoltată de...

Autor: Cristina Bellu

13.02.2023, 10:56 915

ELI Parks continuă extinderea la nivel naţional printr-un noul parc logistic şi industrial în Oradea, care va cuprinde două cladiri, în suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi.

Prima faza a proiectului, de 10.000 metri pătraţi, a obţinut autorizaţia de construire, iar lucrările urmează să demareze până cel târziu în vara acestui an, spun oficialii ELI Parks.

Potrivit acestora, valoarea totală a construcţiei se ridică la 22 milioane de euro, noul parc logistic urmând să acomodeze chiriaşi atît din zona de producţie cât şi din zona de logistică.

”Oradea a devenit în ultimii ani unul dintre principalele centre regionale cu potenţial economic ridicat, datorită unei viziuni occidentale a autorităţilor. Atitudinea transparentă, pro-business a contribuit la atragerea unor investitori de calibru şi ne-a determinat şi pe noi să adaugăm Oradea pe harta dezvoltării ELI Parks,” explică Andrei Jerca, Managing Director, ELI Parks.

Compania a anunţat recent că va continua lucrările de exitindere a hubului din zona Buftea Chitila şi din proximitatea viitoarei centuri A0 a Capitalei cu două noi parcuri logistice, ELI Park 4 şi ELI Park 3.3, în suprafaţă totală de 42.000 de metri pătraţi.

Oficialii ELI Parks spun că toate proiectele, inclusiv cel din Oradea, vor fi dotate cu panouri fotovoltaice, astfel incat să permită chiriaşilor să îşi acopere 30% din consumul de energie din surse regenerabile şi un cost de ocupare mai mic.

"Ca parte din strategia ESG agreată la nivel de conducere şi pe care ne propunem să o implementăm în toate proiectele viitoare, ELI Park Oradea va fi dotat cu panouri fotovoltaice, având o putere instalată de 3MW/h. Dotarea, în parteneriat cu Tesla Group, va aduce o economie scontată de 30% din consumul de energie pentru viitorii chiriaşi ai parcului.”, spune Andrei Jerca.

Reţeaua de parcuri logistice şi industriale de clasă A, ELI Parks, este dezvoltată în parteneriat de către grupul Element, fondat de Ionuţ Dumitrescu, şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiţii D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic, fondatorul Superbet.

Pe lângă hubul din zona de Nord-Vest a Capitalei, dezvoltatorul lucrează la o serie de proiecte în Brăila, Ploieşti şi Bacău.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO