Constructii & Imobiliare

PwC România a asistat producătorul de materiale de construcţii Romcim în achiziţia companiei Bauelemente, cu trei fabrici de prefabricate

PwC România a asistat producătorul de materiale de...

Autor: Cristina Bellu

21.08.2023, 10:05 805

O echipă integrată de consultanţi specializaţi în tranzacţii a PwC România a acordat servicii de due diligence financiar şi fiscal şi asistenţă în tranzacţie producătorului de materiale de construcţii Romcim , deţinut de grupul irlandez CRH, în achiziţia a trei fabrici ale companiei Bauelemente, producătoare de prefabricate structurale, situate la Bolintin Deal (Giurgiu), Cristian (Sibiu) şi Ariceştii Rahtivani (Prahova).

Echipa care a acordat servicii de due diligence financiar şi asistenţă în tranzacţie a fost coordonată de Cornelia Bumbăcea, Partener şi formată din Anca Refca, Senior Manager, Daniela Gulie, Manager, Irina Sarlau, Senior Consultant, şi Iulia Basaraba, Senior Consultant.

Asistenţa fiscală a fost asigurată de echipa coordonată de Andreea Mitiriţă, Partener şi alcătuită din Claudiu Simionescu, Senior Manager, Mădălin Manea, Manager, Ştefania Chiricu, Senior Consultant, şi Lavinia Sandu, Consultant.

Bauelemente, compania cumpărată de Romcim, a făcut parte din grupul de firme Baupartner, care mai cuprinde Baupartner Construct (antreprenor general pentru lucrări la cheie), Baupartner Bautechnik (cu activitate în închirierea de maşini şi utilaje de construcţii), Bauprojekt (soluţii de proiectare).

Romcim, companie deţinută de irlandezii de la CRH, a raportat un profit de 204,9 milioane de lei în 2022, la o cifră de afaceri de aproape 1,8 miliarde de lei. Compania a încheiat anul cu 958 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO