Constructii & Imobiliare

Proiectul de birouri Hermes Business Campus din Capitală, aflat în portofoliul fondului de investiţii Adventum Group, obţine certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent, printr-un proces coordonat de Colliers

Proiectul de birouri Hermes Business Campus din...

Autor: Cristina Bellu

20.04.2023, 11:04 273

Hermes Business Campus, proiect de birouri aflat în portofoliul fondului imobiliar de investiţii ungar Adventum Group începând cu 2021, a obţinut calificativul “Excellent” conform standardului BREEAM In-Use pentru certificarea clădirilor verzi.

Procesul de certificare a fost derulat pe parcursul unei perioade de 11 luni şi a fost coordonat de departamentul de consultanţă strategică ESG al Colliers România.

„Acest proiect a surclasat clădirea tipică de birouri de clasa A prin eficienţă energetică, consumul raţional de apă, atenţia acordată sănătăţii, bunăstării şi siguranţei beneficiarilor, precum şi prin măsurile de protejare şi îmbunătăţire a valorii sale ecologice. În prezent, sustenabilitatea reprezintă un criteriu important pentru alegerea unei locaţii, iar Hermes Business Campus şi-a dovedit angajamentul pentru a atinge şi a întrece cele mai bune practici de management în domenii relevante pentru o clădire de birouri”, explică Roxana Isopescu, Senior Sustainability Consultant Î ESG Strategic Advisory la Colliers.

Proiectul cuprinde trei clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi şi are etaje de birouri şi facilităţi de retail la parter, patru niveluri de parcare subterană, inclusiv staţii de încărcare a maşinilor electrice, parcări pentru motociclete şi biciclete.

Adventum Group, un manager de investiţii imobiliare cu focus pe regiunea Europei Centrale şi de Est, care administrează active în valoare de peste 1 miliard de euro, şi-a făcut intrarea şi pe piaţa din România în 2021 odată cu achiziţionarea proiectului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, de la dezvoltatorul belgian Atenor.

„Achiziţionăm active existente, iar punctul central al strategiei noastre, acela de a le face mai eficiente din punct de vedere energetic, reducând astfel emisiile de CO2 pe toată durata de viaţă, este în contrast puternic cu noile dezvoltări. Acestea din urmă, de regulă, se concentrează doar pe produsul final şi pe eficienţa energetică a acestuia, chiar dacă procesul de construcţie contribuie cu peste 40% la emisiile de CO2 pe durata de viaţă a proprietăţii. În consecinţă, credem că strategia noastră va fi din ce în ce mai căutată, pe măsură ce investitorii şi chiriaşii vor realiza că îmbunătăţirea eficienţei este o strategie mult mai conştientă din punct de vedere ESG decât demolarea proprietăţilor vechi şi construirea altora noi.”, spune Marcell Mihályfi, Head of Office Asset Management şi Partener la Adventum.

BREEAM reprezintă una dintre principalele metodologii de evaluare a sustenabilităţii la nivel mondial pentru proiecte de urbanism, infrastructură şi clădiri. În cadrul acestui program se recunoaşte şi se reflectă valoarea activelor cu performanţe superioare pe tot parcursul ciclului de viaţă al mediului construit, de la construcţia nouă, prin performanţă în exploatare, până la recondiţionare. Certificarea BREEAM este o garanţie că o clădire respectă principiile sustenabilităţii, dar şi un beneficiu pentru proprietarii şi ocupanţii clădirii în ceea ce priveşte valoarea investiţiei, productivitatea, confortul şi bunăstarea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO