Constructii & Imobiliare

Platforma imobiliară Casta, parte din grupul Neogen, preia site-ul de anunţuri imobiliare Magazinul de Case şi se extinde în cinci oraşe din ţară

Platforma imobiliară Casta, parte din grupul Neogen,...

Autor: Cristina Bellu

21.05.2021, 11:05 2491

Start-up-ul Casta.ro, care face parte din grupul Neogen, controlat de antreprenorul Călin Fusu, îşi extinde prezenţa în Cluj Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Arad odată cu achiziţia site-ul de anunţuri imobiliare gratuite Magazinul de Case.

Proiectul oferă o soluţie integrată pentru vânzarea unui apartament, asistată de agenţi imobiliari care pot astfel să-şi dezvolte activitatea şi să-şi suplimenteze veniturile. Proprietarii publică gratuit anunţurile de vânzare în platformă, iar Casta şi profesioniştii parteneri oferă sprijin pe tot parcursul procesului de vânzare.

“Prin integrarea cu Magazinul de Case, Casta îşi extinde portofoliul cu scopul de a oferi tot mai multe soluţii accesibile şi convenabile atât celor care vor să vândă sau să cumpere un apartament, cât şi profesioniştilor din domeniul imobiliarelor. Astfel, Casta completează serviciul InstaBuy, lansat în toamna anului trecut, prin care proprietarii de apartamente au o soluţie rapidă, sigură şi confortabilă de a-şi vinde imobilul într-un timp record cu serviciul iList dezvoltat de Magazinul de Case, prin care promovează anunţurile de vânzare şi susţine profesionisţii din imobiliare să contribuie la procesul de vânzare”, spun reprezentanţii start-up-ului Casta.ro .

Practic, vânzătorii de imobile postează anunţul lor în platformă, iar agenţii imobiliari confirmaţi de Casta preiau anuntul şi contactează vânzătorul atunci când găsesc un posibil cumpărător, economisind astfel timpul proprietarilor pentru vizite zilnice şi zeci de telefoane. În acelaşi timp, pentru cei care caută să cumpere un apartament, Casta se ocupă să selecteze şi să trimită oferte specifice fiecărei căutări în parte.

„Chiar şi în această perioadă în continuare sub influenţa efectelor pandemiei de Covid-19, serviciile pe care le oferim s-au dovedit o soluţie accesibilă şi eficientă pentru proprietarii actuali sau viitori ai unei case şi o metodă de dezvoltare pentru parteneri”, spune Horea Crăciun, directorul general al Casta.      

Peste 3.000 de proprietari de apartamente din Bucureşti şi-au scos până acum la vânzare imobilul prin serviciul online InstaBuy, prin care platforma imobiliară Casta cumpără apartamente cu plata imediată. Strict tehnic, în termen de 3 zile de la solicitarea vânzătorului, în condiţiile în care anunţul este complet, Casta trimite oferta de achiziţie. Evaluarea se face intern, remote, cu ajutorul unei echipe, cât şi cu ajutorul unui sistem integrat de evaluare a proprietăţilor care analizează atât aspecte care ţin de apartamentul evaluat, cât şi de condiţiile de piaţă şi ofertele similare. Vânzarea efectivă se poate face, în condiţii normale, în 3 zile de la obţinerea acordului juridic. Până acum, pentru ofertele analizate, timpul efectiv de la ofertare până la încasarea preţului de către client a fost de 10 zile.

Platforma Casta oferă proprietarilor de imobile servicii care cuprind de la vânzarea instant sau promovarea anunţurilor de vânzare prin serviciul InstaBuy şi până la găsirea şi cumpărarea de apartamente pentru clienţi, precum şi soluţii pentru cumpărători, printre care brokeraj de credite şi asistenţă la găsirea celei mai bune soluţii de finanţare pentru finalizarea achiziţiei casei lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO