Constructii & Imobiliare

Peste 150.000 de locuinţe din Capitală au centrale termice. „Creşterea vine în special din blocurile nou construite“

Peste 150.000 de locuinţe din Capitală au centrale...

Autor: Carol Dan

19.11.2015, 07:00 646
Numărul locuinţelor din Bucureşti dotate cu centrale termice individuale pe gaze naturale a depăşit 150.000, cifră în care sunt incluse şi locuinţele noi, creşterea fiind de peste 8% comparativ cu 138.000 la cel mai recent recensământ, din 2011.
 
„Putem doar spune că la nivelul anului 2015 cererea şi interesul pentru centrale termice, în special pentru cele în condensare, care sunt cu până la 35% mai eficiente, a fost unul crescut faţă de anii anteriori“, spune Cătălin Drăguleanu, country manager al companiei Ariston Thermo România.
 
Ultimele evenimente legate de atenţio­nările venite din partea Regiei Autonome de  Distribuţie a Energiei Termice din capitală (RADET) cum că sistarea furnizării de căldură şi apă caldă ar putea accelera debran­şările de la sistemul public nu vor avea un efect pe termen scurt pentru că în timpul sezonului de încălzire, adică între lunile octom­brie şi mai, nu se fac, conform legislaţiei în vigoare, debranşări.
 
Potrivit legii, debranşarea unui aparta­ment de la sistemul public de încălzire se realizează în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documen­telor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO