Constructii & Imobiliare

Mallul Coresi din Brasov, o investitie de 60 mil. euro, a avut 4 mil. vizitatori in primele sase luni de functionare

Mallul Coresi din Brasov, o investitie de 60 mil. euro, a...

Autor: Andreea Neferu

24.09.2015, 14:52 1103

Centrul comercial Coresi de pe fosta platforma Tractorul din Brasov, deschis in martie de Immochan România, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, a ajuns in primele sase luni de functionare la 4 milioane de vizitatori. 

„Surpriza plăcută a fost că iulie şi august au fost luni foarte bune, oarecum în decalaj cu ceea ce se întâmplă în Bucureşti. Motivul a fost prezenţa unui număr mare de turişti în Braşov, care au început să vină sau chiar să revină la Coresi. Aşa cum am mai spus, centrul comercial e supradimensionat pentru Braşov, dar dorinţa noastră a fost să creăm un centru regional”, afirmă Tatian Diaconu, directorul general al Immochan Romania.

Vânzările magazinelor din Coresi, cu excepţia hipermarketului Auchan, s-au ridicat în primele şase luni de funcţionare la circa 25 de milioane de euro. Mallul are un grad de neocupare de sub 2%, printre chiriaşi numărându-se retaileri precum Zara sau Reserved, iar în perioada următoare în cadrul Coresi se vor mai deschide, printre altele, o bancă, un restaurant italian şi un magazin Top Shop.
Diaconu estimează că veniturile din chirii ale Coresi vor depăşi 6 milioane de euro în primul an de la deschidere.  
Immochan a demarat recent şi lucrările de extindere a mallului din Braşov cu alţi 14.000 de metri pătraţi, investiţie de peste 10 milioane de euro care ar urma să se finalizeze în aprilie anul viitor. „Faza a doua a Coresi va fi împărţită în trei zone de interes: mobilier şi decoraţiuni, extinderea zonei de fashion şi partea de fitness, unde World Class va ocupa 2.400 mp”, spune Diaconu, care adaugă că Immochan se află în faza de negociere juridică pentru închiriere pentru 85% din spaţiile din faza a doua a Coresi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO