Constructii & Imobiliare

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,9% ca serie brută în primele opt luni din 2017

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 4,9%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 20,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 17,1%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,0%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 85,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 7,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 20,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 18,1%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,4%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 75,0%.

În august faţă de iulie, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 0,1%, scădere evidenţiată la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 4,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,1%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,1%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 11,8%, respectiv cu 0,2%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 14,0%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,3%, scădere evidenţiată la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 17,6%, la lucrările de construcţii noi cu 4,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 13,0% şi la construcţiile inginereşti cu 6,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 12,2%.

În august 2017 comparativ cu aceeaşi lună din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 0,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 17,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,0%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 6,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 23,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,1%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 123,4%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 15,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,9%. Creşteri au fost la lucrările de construcţii noi cu 6,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,1%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 128,3%.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.