Constructii & Imobiliare

Hunnebeck România: Ne aşteptăm la o intensificare a lucrărilor de construcţii finanţate din fonduri europene

Mircea Albuţiu, directorul general al Hunnebeck România: Există mai multe şantiere începute în 2014 şi care continuă şi în anul următor.

Mircea Albuţiu, directorul general al Hunnebeck România: Există mai multe şantiere începute în 2014 şi care continuă şi în anul următor.

Autor: Andreea Neferu

22.12.2014, 07:35 401
Mircea Albuţiu, directorul gene­ral al Hunnebeck România (fosta Harsco Infrastructure), companie cu ac­ti­vităţi în zona de sisteme de cofrare şi eşa­fodaj, spune că infrastructura este pilo­nul de bază al pieţei construcţiilor, ast­fel că investiţiile în acest sector sunt esenţiale.
 
„Alocarea de fon­duri de către stat pentru dezvoltarea infrastructurii con­tri­buie la crearea unui climat de sta­bi­litate economică şi poate impulsiona şi ini­ţiativa pri­vată“, spune Albuţiu.
 
Declaraţiile şe­fului Hunnebeck Ro­mânia vin în con­textul în care anul acesta investiţiile pu­blice în infra­struc­tură au fost reduse ca urmare a deciziei guvernului de a urmări un deficit bu­ge­tar cât mai mic. În acest context, lucră­rile de construcţii inginereşti (de infra­struc­tură) au scăzut cu aproape 27% în primele 10 luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce, în ansamblu, lucrările de construcţii s-au redus cu 12% în intervalul ianuarie-octombrie, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
 
Albuţiu spune însă că premisele pentru 2015 sunt optimiste pentru piaţa lo­cală a construcţiilor. „2015 este ultimul an în care se mai pot aplica programele europene aferente perioa­dei 2007-2013, aşa încât ne aşteptăm la o intensificare a lucrărilor la proiectele incluse în aceste pro­grame. Pe de altă parte, există mai mul­te şantiere începute în 2014 şi care con­tinuă şi în anul următor“, afirmă Albuţiu. El precizează că, în acest con­text, există perspective pentru relan­sa­rea secto­rului de infrastructură, ală­turi de o uşoară creştere a sectorului rezidenţial.
 
Compania Hunnebeck România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 25,4 milioane de lei (5,7 milioane de euro). Albuţiu nu a precizat ce cifră de afaceri estimează că va consemna anul acesta compania, însă a arătat că aceasta a avut o „evoluţie pozitivă“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO