Constructii & Imobiliare

GTC a preluat integral „turnurile gemene“ City Gate din Piaţa Presei

GTC a preluat integral „turnurile gemene“ City Gate...

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2016, 00:06 1817

Compania imobiliară GTC (Global Trade Centre), care a dezvoltat în Bucureşti proiecte precum America House şi Europe House din Piaţa Victoriei, a achiziţionat la finalul anului trecut un pachet de 41,1% din acţiunile Bucharest City Gate. Acesta este proprietarul indirect al proiectului de birouri City Gate din Piaţa Presei.

GTC a fost de altfel acţionar în companie încă din faza de proiect. Turnurile, a căror construcţie a fost finalizată în 2010, au fost deţinute de GTC (59%) şi grecii de la Blue House Capital (41%), costurile de dezvoltare ale proiectului cu o suprafaţă închiriabilă de 46.000 de metri pătraţi ridicându-se la peste 100 de milioane de euro. Printre chiriaşi se numără Telekom şi Microsoft.

Astfel, în urma tranzacţiei GTC deţine acum integral cele două clădiri, cunoscute ca turnurile gemene. Valoarea tranzacţiei a fost de 18,1 milioane de euro, conform unui raport al companiei listate pe bursa de la Varşovia, ceea ce evaluează proiectul la aproximativ 44 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Potrivit GTC, la finalul anului trecut City Gate avea un grad de neocupare de 7%, iar chiria medie pe metru pătrat era de 19 euro/mp/lună. Încasările din chirii ar ajunge la peste 2 mil. euro anual, conform calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO