Constructii & Imobiliare

Genesis Property: 8 din 10 angajaţi spun că lucrul de acasă le-a afectat relaţia cu echipa

Teodor Stoica, managerul de resurse umane al Genesis Property

Teodor Stoica, managerul de resurse umane al Genesis Property

Autor: Cosmin Pirv

07.04.2022, 11:49 58

Potrivit acestuia, relaxarea restricţiilor Covid-19, la doi ani de la începerea pandemiei, întăreşte perspectivele revenirii angajaţilor la birou, dar scoate în evidenţă tot mai mult şi efectele lipsei de interacţiune fizică dintre angajaţi şi echipe în tot acest timp. Astfel, 82,6% dintre angajaţi spun că lucrul de acasă le-a afectat relaţia cu echipa, arată sondajul iniţiat de companie.

În prezent, aproape 88% dintre angajaţii care s-au întors la birou sau lucrează într-un sistem hibrid cu prezenţă preponderent fizică spun că alocă o bună parte din timp interacţiunii şi colaborării directe cu colegii atunci când sunt la birou.

De asemenea, 3 din 10 angajaţi spun că lipsa interacţiunii şi colaborării fizice a avut efecte asupra evoluţiei lor profesionale, peste 38% simt că lucrul de acasă le-a afectat şi activitatea de zi cu zi la job şi aproximativ tot atâţia cred că şi activitatea companiei are de suferit pe termen lung în sistemul de lucru de la distanţă.

Interacţiunea fizică a angajaţilor este concentrată în prezent pe colaborarea pe proiecte sau activităţi în echipă (63,5%), urmată de acţiuni de socializare (23,5%).

„Importanţa interacţiunii la locul de muncă a devenit în ultimii doi ani tot mai evidentă, iar o evoluţie profesională solidă, mai ales pentru cei aflaţi la început de carieră, nu poate prinde contur fără această componentă de colaborare. Interacţiunea fizică la birou, indiferent că are loc într-un cadru formal sau informal, oferă posibilitatea unei înţelegeri mult mai detaliate şi nuanţate a mediului de lucru şi a paşilor care trebuie urmaţi pentru a urca pe scara profesională”, spune Teodor Stoica, managerul de resurse umane al Genesis Property.

Acest fapt e întărit şi de cei aproape 95% dintre respondenţi ce consideră că tinerii angajaţi, aflaţi la început de drum, ar avea mai mult de câştigat în carieră dacă ar veni la birou măcar câteva zile pe săptămână.

De asemenea, deşi România a ieşit din starea de alertă, aproape 92% dintre respondenţi susţin că este nevoie de măsuri suplimentare în birouri, care să protejeze mai bine sănătatea angajaţilor.

Sondajul privind percepţia angajaţilor despre sănătatea clădirilor a fost desfăşurat, la nivel naţional, în februarie 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.073 de utilizatori de internet din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO