Constructii & Imobiliare

Egis şi Search Corporation semnează cu CNAIR contractul pentru supervizarea activităţilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru tronsonul 4 al drumului expres Craiova – Piteşti. Valoarea proiectului ajunge la 3,8 mil. euro

Egis şi Search Corporation semnează cu CNAIR contractul...

Autor: Cristina Bellu

18.04.2022, 13:07 301

Egis, companie de consultanţă, inginerie şi operare care activează în infrastructura rutieră, feroviară şi de apă, în parteneriat cu firma de planificare, proiectare, consultanţă şi management al infrastructurii, Search Corporation, a semnat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) un contract de 3,8 milioane de euro pentru supervizarea activităţilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru tronsonul 4 al drumului expres Craiova – Piteşti, serviciile incluzând şi perioada de garanţie a lucrărilor.

Contractul are în vedere furnizarea de servicii de supervizare pentru a se asigura că antreprenorul îşi respectă obligaţiile contractuale cu privire la durata optimă de proiectare şi construcţie, costul total şi calitatea execuţiei, inclusiv cu privire la utilizarea corectă a fondurilor, au transmis luni oficialii Egis într-un comunicat.

"Există multe lucrări importante de infrastructură în România în acest moment, iar Egis se bucură că a fost desemnată, alături de partenerul nostru, Search Corporation, să ofere know-how-ul şi experienţa sa, să asigure o capacitate suficientă pentru a duce la îndeplinire acest contract complex de supervizare şi pentru a asigura în cele din urmă construcţia cu succes a acestui drum expres", spune James Hanson, directorul general al Egis în România.

Drumul expres Craiova – Piteşti, Tronson 4, va fi proiectat şi construit între km 89Ă300 – km 121Ă115, în zona administrativ teritorială a judeţului Argeş, şi va străbate teritoriile administrative ale localităţilor: Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bratu, Şuşei şi Oarja. Drumul Expres va avea două benzi pe sens, cu o lăţime a platformei de 22 m, o lungime de 31,82 km şi o viteză de proiectare de 120 km/h. Drumul va fi conectat la începutul său cu DN65A şi la finalul său cu A1 Bucureşti-Piteşti.

Durata totală a contractului este de 160 de luni, supervizarea activităţilor de proiectare fiind pe o perioada de un an, iar cea a activităţilor de execuţie pe o perioada de doi ani. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani si 4 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO