Constructii & Imobiliare

După 100 de ani, fosta uzină Ford din centrul Bucureştiului este transformată în concept store. One United şi Auchan România trasformă fosta fabrică din Calea Floreasca în proiectul One Floreasca City. În vechea hală vor fi expuse automobile Ford V8 asamblate la Bucureşti în perioada interbelică

După 100 de ani, fosta uzină Ford din centrul...

Autor: Bogdan Alecu

03.04.2018, 10:06 6039

One United Properties şi Auchan România vor demara anul acesta construcţia One Floreasca City, proiectul imobiliar multifuncţional pe care îl dezvoltă la intersecţia arterelor Mircea Eliade şi Calea Floreasca din zona centrală a Bucureştiului.

Investitorii sunt cu precădere preocupaţi de modul în care vor integra în proiect clădirea istorică, un punct de reper în cartierul Floreasca, dar şi în Bucureşti:  fosta Hală Ford. Faţadele laterale şi luminatorul din zona centrală vor fi demontate, restaurate cu o echipă specializată în acest fel de lucrări şi remontate pe o nouă structură. Clădirea se va transforma într-un spaţiu contemporan de retail operat de Auchan România. Pentru a respecta moştenirea proprietăţii, în cadrul amenajării vor fi expuse modele de epocă ale mărcii, unele chiar produse în perioada interbelică la Bucureşti.

One Floreasca City presupune trei componente integrate într-un ansamblu deschis: fosta hală Ford va fi restaurată şi modernizată, transformându-se într-un spaţiu contemporan de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower- şi trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade. întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafaţa căruia 30% vor reprezenta spaţii verzi. în plus vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare şi un loc de joacă pentru copii. Noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunităţi, cu circulaţie exclusiv pietonală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO