Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, listat la BVB: valoarea brută a portofoliului de clădiri restaurate, care include şi One Gallery şi One Athénée, este estimată să ajungă la 189 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, listat la...

Autor: Cristina Bellu

07.08.2023, 09:20 2558

One United Properties ,principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat la BVB sub simbolul ONE, anunţă că la 31 decembrie 2022, compania avea în curs de dezvoltare 5.692 de unităţi rezidenţiale şi 34.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri.

În paralel, One United Properties şi-a extins participarea în restaurarea clădirilor emblematice din Capitală prin două noi achiziţii - One Downtown, care include şi fostul Hotel Muntenia şi One Plaza Athénée.

Atfel, potrivit oficialilor companiei, în total, valoarea brută de dezvoltare pentru portofoliul de clădiri restaurate, care include şi One Gallery şi One Athénée, este estimată să ajungă la 189 de milioane de euro.

Recent, compania a publicat şi Raportul de Sustenabilitate aferent anului 2022.

„Am făcut progrese semnificative în consolidarea angajamentului nostru faţă de aspectele ESG. În mod particular, am introdus o politică solidă privind avertizorii de integritate şi o politică cuprinzătoare de remunerare, promovând o cultură a transparenţei şi a responsabilităţii în întreaga organizaţie. Ca susţinători ai egalităţii, am inclus în raportul nostru de sustenabilitate din acest an informaţii detaliate despre decalajul salarial între genuri şi rata totală de compensare anuală. În martie 2023, am prezentat primul nostru raport privind remunerarea, pentru anul 2022 (..). În 2023, suntem hotărâţi să ne intensificăm eforturile şi angajamentul ferm faţă de toţi stakeholderii noştri", spune Victor Capitanu, co-CEO al One United Properties.

În 2022, compania şi-a măsurat pentru prima dată amprenta de CO2, cu scopul de a implementa monitorizarea anuală riguroasă şi eforturile de reducere a acesteia.

Astfel, potrivit datelor companiei, One United Properties a generat echivalentul a 28,38 tone de CO2 în categoria emisiilor parte a Scopului 1 şi echivalentul a 13.212 tone de CO2 în categoria emisiilor privind Scopul 2. Mai mult, pentru dezvoltările de birouri, compania a măsurat emisiile referitoare la Scopul 3, care au însumat echivalentul a 522 de tone de CO2.

„În urma analizei anuale a matricei de materialitate, a devenit clar că aspectele de mediu continuă să reprezinte o temă de interes major pentru stakeholderii noştri. Ca o recunoaştere a acestei preocupări, am îmbunătăţit raportul din acest an cu informaţii detaliate despre mediu. Pentru prima dată, dezvăluim emisiile de gaze cu efect de seră referitoare la Scopurile 1 şi 2, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra emisiilor din portofoliul nostru de birouri şi rezidenţial, precum şi emisiile privind Scopul 3 pentru portofoliul de birouri. În acest mod, ne creştem şi mai mult responsabilitatea faţă de toţi stakeholderii", explică Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

În conformitate cu strategia de reducere a amprentei de CO2, în 2022, One United Properties a încheiat un parteneriat cu Veolia pentru implementarea unor sisteme inovatoare de încălzire şi răcire prin schimb geotermal în dezvoltările sale emblematice, precum One Lake District, One Peninsula, One Lake Club şi One High District. Datorită acestor investiţii, One United Properties va economisi în total 4.450 de tone de emisii de CO2 în fiecare an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor produse de aproximativ 4.500 de maşini într-un an.

La nivelul şantierelor de construcţie, în 2022, din cele 2.129 de tone de deşeuri generate pe şantierele ONE, aproximativ 29,4% din deşeuri au fost redirecţionate pentru reciclare sau alte metode de gestionare sustenabilă.

În ceea ce priveşte responsabilitatea socială corporativă, în 2022, One United Properties a donat 7,5 milioane de lei pentru susţinerea asociaţiilor locale şi a proiectelor caritabile. Strategia de CSR a companiei este axată pe trei verticale: regenerare urbană şi protecţia mediului, unde One United Properties a făcut donaţii totale de 4 milioane de lei, educaţie, sport şi antreprenoriat, unde sprijinul a însumat 3,2 milioane de lei, şi sănătate şi cercetare, unde compania a donat anul trecut 212,2 mii de lei pentru mai multe cauze.

La data de 31 decembrie 2022, One United Properties avea 100 de angajaţi, 91 de colaboratori şi peste 1.100 de furnizori, dintre care aproximativ 4% sunt consideraţi semnificativi. În 2022, valoarea totală a contractelor cu furnizorii încheiate de One United Properties şi companiile din Grup a însumat aproximativ 2,4 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO