Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Akcent Development construieşte 723 de apartamente în zona Bucureştii Noi din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro. Proiectul urmează să fie finalizat în octombrie 2025

Dezvoltatorul imobiliar Akcent Development construieşte...

Autor: Cristina Bellu

31.10.2023, 11:35 519

Akcent Development, parte a grupului antreprenorial românesc Alfa Group, înfiinţat de Alin Niculae, a început construcţia a 723 de apartamente în zona Bucureştii Noi din Capitală, în apropierea staţiei de metrou Jiului.

Investiţia în proiect este estimată să ajungă la 90 de milioane de euro, arată datele transmise marţi de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Potrivit acestora, complexul, a cărui construcţie a început deja de o lună, va avea 5 blocuri care vor fi construite într-o singură fază, termenul de finalizare fiind în octombrie 2025. 

Proiectul a fost autorizat la jumătatea anului trecut, iar premergător începerii construcţiei terenul a fost curăţat prin demolarea construcţiilor vechi existente pe acesta, o fostă hală industrială, astfel că noua investiţie va contribui la regenerarea urbană a zonei. 

Autorizaţia de construcţie a fost emisă cu respectarea dispoziţiilor europene privind eficienţa energetică şi reducerea dioxidului de carbon.

”Bucureştiul s-a dezvolat într-un ritm destul de alert, aşa şi cum ar trebui să fie o capitală europeană. Blocajul administrativ înregistrat la nivel de Capitală a dus la o scădere drastică a ofertei de apartamente noi pe piaţă. De asemenea, nivelul preţurilor la materialele de construcţii s-a stabilizat având drept consecinţă un preţ corect pe mp construit de dezvoltator. În luna august 2023, preţul pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 3% faţă de aceeaşi lună a anului anterior. Ca o consecinţă a faptului că nu s-au mai livrat foarte multe apartamente noi a fost şi creşterea  preţurilor apartamentelor vechi, în medie, cu 5%, conform datelor publice.”, spune Laurenţiu Afrasine, CEO Akcent Development.

Apartamentele cuprinse în noul proiect vor avea centrale termice situate pe terasele blocurilor pentru care se va folosi forţa de gravitaţie pentru a face alimentarea cu agent termic a apartamentelor – cu implicaţii directe în consum redus de energie/costuri individuale pentru consumatorul final. De asemenea, pe terasele blocurilor vor fi montate panouri solare pentru reducerea consumului de energie electrică, va fi utilizată tâmplărie cu un înalt grad de eficienţă energetică menită să răspundă normelor nZEB.

”Desi mulţi „analişti” au previzionat căderea pieţei imobiliare, ieftiniri majore la apartamentele noi etc, vedem că acest lucru nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla nici în 2024. Anul 2023 a fost unul echilibrat din punct de vedere al pieţei imobiliare, adică a decurs conform aşteptărilor şi trendul a fost unul stabil. În 2024 vor fi ceva schimbări pentru că vom avea un an care ar putea fi dominat şi de agitaţie pe scena politică, având în vedere alegerile prezidenţiale, parlamentare, locale şi europarlamentare, care ar putea opri sau încetini reformele semnificative de care economia românească are nevoie pentru a rămâne competitivă pe termen lung.”, adaugă Laurenţiu Afrasine.

Portofoliul Grupului Akcent Development adună peste 12.000 de apartamente finalizate, printre care 19th Residence, 20th Residence, 21Residence Politehnica, Exigent One şi Exigent Two, Plaza Residence (fazele 1-5), Cloud9 Residence etc. Pe segmentul de birouri intră proiectele Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, administrate de echipa de Asset Services Cushman & Wakefield Echinox, Rosetti Tower şi Oscar One, situate în zona centrală a oraşului.

 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO