Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul Euro Vial Residence cumpără cu 6,5 mil. euro un teren de 6 hectare în nordul Constanţei, unde vrea să construiască un proiect mixt cu peste 800 de apartamente şi case, investiţie estimată la peste 50 mil. euro

Dezvoltatorul Euro Vial Residence cumpără cu 6,5 mil....

Autor: Cristina Bellu

11.03.2024, 14:24 378

Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori activi pe piaţa imobiliară regională din Constanţa, a cumpărat un teren de şase hectare, amplasat în zona de nord a oraşului, înspre Ovidiu, într-o tranzacţie de 6,5 milioane de euro.

Pe terenul achiziţionat, compania urmează construiască un proiect mixt, cu peste 800 de apartamente şi case, un centru comercial de tip strip mall, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, şi mai multe zone verzi, spaţii de servicii şi magazine de dimensiuni mai reduse, în urma unor investiţii totale estimate să ajungă la peste 50 mil. euro.

”Va fi un proiect mixt, cu multiple funcţiuni pentru viitorii săi locuitori, amplasat în zona de nord a oraşului, cea mai căutată zonă atât de către constănţeni cât şi de către investitorii din alte regiuni. În total, noul proiect va atrage o investiţie de peste 50 de milioane de euro”, spune Virgil Lixandru, managing partner Euro Vial Residence.

Potrivit acestuia, întreaga suprafaţă de teren este parcelată în 12 loturi, compania urmând să demareze în perioada următoare lucrările de infrastructură generală pentru toate loturile, de la reţeaua de drumuri cu acces direct în Bulevardul Tomis, la racordarea la toate reţelele de utilităţi publice (canalizare, alimentare cu apă, energie şi gaz), lucrări care vor necesita o investiţie estimată la aproximativ 1,5 milioane de euro.

După finalizarea lucrărilor de infrastructură, dezvoltatorul urmează să demareze prima fază a proiectului rezidenţial, care va include trei imobile cu şase etaje şi un total de peste 200 de apartamente, spaţii comerciale la parterul blocurilor şi locuri de parcare exterioare.

Euro Vial Residence a finalizat până acum trei proiecte rezidenţiale în Mamaia – Sea ON şi Lake ON – şi în Bucureşti – Forest ON, în zona Băneasa – cu un total de 604 apartamente, în urma unor investiţii totale de 55 de milioane de euro.

Dezvoltatorul construieşte în prezent alte două proiecte rezidenţiale, Private Lake din Mamaia, cu livrare prevăzută pentru luna decembrie 2024 şi unde jumătate dintre locuinţe au fost vândute, şi Labirint Residence în Constanţa, ambele însumând 112 apartamente.

În vara anului 2022, compania a achiziţionat şi domeniul Clos des Colombes din 23 August – Olimp, care se întinde pe o suprafaţă de şase hectare şi reprezintă una dintre cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc, tradiţia cultivării viţei de vie întinzându-se pe o perioadă de peste 45 de ani, dintre care ultimii 20 de ani sub coordonarea antreprenoarei de origine franceză Anne Marie Rosenberg, care a cumpărat domeniul în 2002.

Anual, aici sunt produse aproximativ 18.000 sticle de vin, care deţin în portofoliu mai multe premii naţionale şi internaţionale.

 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO