Constructii & Imobiliare

Cushman & Wakefield Echinox preia serviciile de property management pentru birourile din Expo Business Park, proiect deţinut de CPI Property Group în zona Expoziţiei din Capitală

Mihaela Petruescu, Partner Asset Services, Cushman & Wakefield Echinox

Mihaela Petruescu, Partner Asset Services, Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Cristina Bellu

25.03.2024, 10:36 120

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnată să administreze complexul de birouri Expo Business Park, unul dintre proiectele emblematice din zona Expoziţiei din Bucureşti, începând cu luna ianuarie 2024.

Proiectul face parte din portofoliul CPI România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de real estate, a fost finalizat în 2019 şi este certificat BREEAM Outstanding. 

„Clădirea Expo Business Park este cea mai impresionantă proprietate din portofoliul CPI România, având un grad de ocupare de 100%”, spune Fulga Dinu, Country Manager, CPI România.

Cushman & Wakefield Echinox va avea atribuţii ȋn gestionarea activităţii administrativ – operaţionale de zi cu zi ȋn cadrul proiectului, managementul relaţiei cu chiriaşii, operaţiuni financiare şi de raportare, implementarea programelor de community management dedicate chiriaşilor. Totodată, serviciile asigurate includ şi gestionarea relaţiei cu subcontractorii şi cu autorităţile, având permanent în vedere respectarea cerinţelor legale şi crearea de oportunităţi şi soluţii de eficientizare în linie cu standardele ESG printr-o echipă de specialişti atât on-site, cât şi la sediul central.

„Într-o perioadă în care piaţa de birouri este în plin proces de repoziţionare, administrarea clădirilor într-un mod proactiv care să adreseze rapid şi eficient cerinţele şi nevoile chiriaşilor, este un element de diferenţiere pentru proprietari”, adaugă Mihaela Petruescu, Partner Asset Services, Cushman & Wakefield Echinox.

Portofoliul de active imobiliare administrate de departamentul de Asset Services al Cushman & Wakefield Echinox ajunge la circa 500.000 metri pătraţi, cu o valoare de piaţă de 550 milioane euro. Proiectele administrate găzduiesc 230 de chiriaşi, iar bugetul de cheltuieli operaţionale gestionat se ridică la 9,65 milioane de euro.

Expo Business Park este unul dintre cele mai mari proiecte de birouri de clasa A dezvoltate în Bucureşti, situat pe strada Aviator Popişteanu, în zona Expoziţiei, la 450 de metri de statia de metrou 1 Mai, având o suprafaţă ȋnchiriabilă de 40.950 de metri pătraţi în trei clădiri.

Printre chiriaşii proiectului se numără ING Bank, MagnaPharm Marketing & Sales, Deutsche Leasing, Mars, Omega Pharma, Regus/Spaces, Royal Canin şi World Class.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO