Constructii & Imobiliare

Cushman & Wakefield Echinox: Cererea în piaţa de birouri din Bucureşti va creşte cu 20-30% în acest an. ”Începutul lui 2021 a adus un volum de activitate chiar mai ridicat faţă de debutul anului 2020”

Cushman & Wakefield Echinox: Cererea în piaţa de...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2021, 11:04 237

Cererea de birouri la nivelul Bucureştiului va creşte cu 20-30% în acest an, în condiţiile în care o bună parte din marii chiriaşi au ieşit din expectativă şi îşi evaluează opţiunile pentru optimizarea necesarului de spaţii, după ce volumul tranzacţionat s-a redus în 2020 cu 40%, după ce mare parte din firme au adoptat telemunca, potrivit consultanţilor firmei Cushman & Wakefield Echinox.

 „Putem spune că începutul acestui an a adus un volum de activitate chiar mai ridicat faţă de debutul anului 2020, când aproape nimeni nu întrevedea impactul major pe care îl va avea propagarea pandemiei Covid-19. Avem, în prezent, proiecte în lucru de peste 70.000 de metri pătraţi la nivelul Bucureştiului şi oraşelor regionale pentru o serie dintre cele mai mari corporaţii prezente la nivel local, acestea conştientizând că este un moment prielnic pentru a-şi reaşeza contractele, fie că vorbim de renegocieri, consolidări, restrângeri sau chiar extinderi de spaţii. În acest context, ne aşteptăm ca volumul tranzacţionat în 2021 să crească substanţial, cu cel puţin 20 – 30%, urmând să revină peste nivelul de 300.000 de metri pătraţi.”, a declarat Bogdan Bogatu, Director Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Scăderea numărului de cazuri Covid-19 la nivel mondial şi evoluţia pozitivă a campaniilor de vaccinare care permite autorităţilor să relaxeze măsurile restrictive au crescut şi gradul de optimism pe piaţa muncii. După un an în care companiile au putut să evalueze impactul telemuncii prin analize interne sau cu ajutorul consultanţilor, acestea sunt acum în poziţia de a-şi redimensiona necesarul de spaţii într-o piaţă care le-a devenit favorabilă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO