Constructii & Imobiliare

Cosmin Savu-Cristescu, Redport: Infinity Nord va fi un cartier cu peste 200.000 mp construiţi, care ar trebui să conţină 1.300-1.500 de locuinţe în următorii 7-8 ani

ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţală

Cosmin Savu-Cristescu, Redport: Infinity Nord va fi un...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2023, 13:15 1165

Proiectul Infinity Nord, dezvoltat de Redport împreună cu antreprenorul Dan Şucu în zona Petrom City-Străuleşti, va fi un cartier cu peste 200.000 mp construiţi, care va cuprinde peste 1.300 de locuinţe în următorii 7-8 ani, a explicat Cosmin Savu-Cristescu, în conferinţa ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţală 2023.

„Suntem foarte aproape să prezentăm public concept designul de la Infinity Nord, un cartier de dimensiuni generoase, peste 200.000 mp construiţi, care ar trebui să conţină în jur de 1.300-1.500 de locuinţe în următorii 7-8 ani”.

Pentru a realiza proiectul, Redport şi Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, au apelat la arhtiecţi internaţionali şi la experienţa acestora în proiecte mari de regenerare urbană, astfel încât să poată transforma zona Străuleşti într-un pol imobiliar. De mai bine de un an, compania Design International din Londra lucrează la acest concept.

„Proiectul va cuprinde evident elemente de faţadă ventilată, elemente de tip încălzire în pardoseală, centrale de clădire, pompe de căldură în anumite situaţii, sisteme nu doar de smart house, ci de smart building şi un prototip de sistem de smart city să acopere întreg cartierul. Vom avea şi elemente de susţinere a ideii generale de mobilitate urbană, pentru că discuta domnul viceprimar al Capitalei de numărul de lucuri de parcare, noi ne uităm la proiecte care vor sta în picioare 50-80-100 de ani de aici încolo şi trebuie să le autorizăm după standardele de autorizare de astăzi”.

Cosmin Savu-Cristescu subliniază că lumea se schimbă rapid, iar în 15-20 de ani nevoia pentru maşini personale va scădea. De aceea, el consideră că „ne concentrăm foarte mult să autorizăm nişte clădiri cu 120% locuri de parcare faţă de numărul de unităţi şi pierdem foarte mult timp, foarte mulţi bani în acest tip de investiţie”.

„Lucrurile poate ar trebui duse la nivel de dezbatere publică, la nivel de strategie de dezvoltare durabilă a unui oraş şi toate cerinţele autorităţilor în privinţa dezvoltării unor astfel de clădiri poate ar trebui să se schimbe şi să se adapteze la lumea în care trăim”.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

  • Este o perioadă foarte scurtă de aici şi până la sfârşitul anului 2023, credem că lucrurile se vor păstra într-o zonă de platou, credem că proiectele bune vor rămâne în continuare proiecte bune, vor atrage în continuare clienţi, vor atrage în continuare faimă bună. Poate pe zone sau pe segmente mai puţin bine caracterizate să vdem scăderi de volum sau de preţ şi cred că, dacă nu apare vreun eveniment politic substanţial care să modifice datele problemei, 2023 va fi un nou an de maturizare, selecţie şi decantare în rândul dezvoltatorilor şi al proiectelor. Vor porni proiectele bune, vor rămâne pe loc proiectele mai puţin bune care nu se dovedesc a fi viabile din perspectiva vânzărilor, din perspectiva finanţărilor bancare, a bancabilităţii în general.
  • Consumatorii doresc locuinţe moderne, nu mai vor pe standardul anilor 80-90, care le-au fost oferite de dezvoltatori inclusiv până acum 5-6 ani vor să trăiască în mileniul ăsta, în secolul ăsta, în decada asta şi poate chiar în decada următoare. (...) Îşi doresc să aibă un standard calitativ din ce în ce mai înalt plătind preţul corespunzător segmentului pe care îl reprezintă. Vor căuta produse care pentru un anumit segment de preţ oferă puţin mai mult, poate chiar treapta următoare. Adică la nivel de preţ mediu să ofere un produs mediu plus, la nivel de preţ mediu plus să dea un produs premium şi aşa mai departe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO