Constructii & Imobiliare

Claudio Cisullo, un investitor elveţian, a ajuns al treilea acţionar al dezvoltatorului imobiliar One United Properties prin achiziţia unui pachet de acţiuni, şi a devenit şi preşedintele Consiliului de Administraţie

Claudio Cisullo, un investitor elveţian, a ajuns al...

Autor: Cristina Bellu

21.05.2021, 11:37 1282

Compania One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Capitală, care pregăteşte listarea la bursa de la Bucureşti, l-a numit pe Claudio Cisullo în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie începând cu 20 mai.

Claudio Cisullo, acţionar şi membru al Consiliului de Administraţie al One United Properties din 2020, a devenit recent al treilea cel mai mare acţionar al companiei, alături de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, cei doi fondatori ai One United Properties, care deţin în prezent 70% din acţiunile companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie.

„Colaborăm foarte bine de câţiva ani şi credem cu tărie că experienţa sa solidă în business va aduce un plus de valoare companiei şi va ajuta în implementarea planurilor de dezvoltare pe care ni le-am propus. Avem oportunităţi semnificative în faţă, iar 2021 este un an important, deoarece ne-am anunţat intenţia de a lista compania la Bursa de Valori Bucureşti, în această vară.”, spune  Victor Căpitanu, Cofondator şi Director Executiv al One United Properties.

Claudio Cisullo este fondator şi preşedintele al CC Trust Group AG, un business de familie activ la nivel internaţional, cu investiţii în sectoarele biotehnologiei, mărfurilor, agrementului, produselor farmaceutice, serviciilor profesionale, imobiliarelor şi tehnologiei. El deţine o experienţă de peste 30 de ani în finanţe corporative, M&A, capital de risc şi capital privat şi este investitor activ pe piaţa imobiliară rezidenţială şi comercială de câţiva ani. Printre altele, Claudio Cisullo este şi fondatorul şi preşedintele executiv al Chain IQ Group AG, preşedintele ACC One Holding AG, membru al Consiliului de Administraţie al Ringier AG, membru al Fundaţiei de drept şi economie la Universitatea din St. Gallen şi membru al Consiliului de Administraţie al Fundaţiei Elveţiene pentru Antreprenori.  

„Fiind membru al Consiliului de Administraţie al One United Properties din 2020, cunosc bine structura puternică a companiei, precum şi viziunea şi principiile sale remarcabile de guvernanţă corporativă. Sunt mândru că mă pot baza pe acestea şi aştept cu nerăbdare să contribui la dezvoltarea grupului în următoarea sa etapă de evoluţie, în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie.”, spune Claudio Cisullo.

 One United Properties şi-a anunţat recent intenţia de a se lista pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, în această vară. Dezvoltatorul premiat internaţional şi cunoscut pentru proiectele sale imobiliare durabile are în vedere listarea printr-o ofertă publică iniţială (IPO). Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO