Constructii & Imobiliare

Cea mai mare clădire de birouri din ţară atrage un nou chiriaş: HELLA, producător german de componente auto, va deschide un centru de proiectare şi dezvoltare în Palas Campus, după ce a închiriat 1.300 mp de spaţii office în proiectul dezvoltat de grupul Iulius în Iaşi

Cea mai mare clădire de birouri din ţară atrage un nou...

Autor: Cristina Bellu

13.12.2022, 12:47 431

Producătorul german de componente auto Hella va deschide un centru de proiectare şi dezvoltare în Iaşi, după ce a închiriat 1.300 mp de spaţii office în Palas Campus, cel mai nou proiect office de regenerare urbană pe care grupul Iulius îl va inaugura în primul trimestru (T1) din 2023, după o investiţie de peste 120 mil. euro.

Centrul Hella va acomoda o echipă formată din aproximativ 100 de ingineri, care urmează să dezvolte produse şi tehnologii utilizate în procesul de conducere autonomă a maşinilor.  

„Vom lucra cu tehnologii avansate, la proiecte inovatoare pentru produse radar, care contribuie la dezvoltarea megatrendului de conducere autonomă”, spune Marius Adam, care de curând a devenit director al noului HELLA Technical Center Iaşi.

Aflat în proximitatea ansamblului mixt Palas Iaşi, Palas Campus va fi cea mai mare clădire de birouri din România ca suprafaţă, dispunând de 60.000 mp închiriabili.

Complexul office este închiriat întegral de mari companii internaţionale din IT&C, automotive, banking şi health&pharma, printre care şi Microsoft sau Amazon, transformându-l într-un pol de business competitiv la nivel naţional.

„Prin prezenţa HELLA în ansamblul nostru de birouri din centrul Iaşului, alături de celelalte mari companii, se consolidează un hub tehnologic care va fi relevant la nivel naţional, va adăuga valoare Iaşului şi îi va spori atractivitatea”, adaugă Ionuţ Pavel, Office Buildings Manager Palas Iaşi & Palas Campus.

Compania automotive Hella, prezentă în România de 17 ani,  are cinci centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie, situate în Timişoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iaşi şi Oradea, cu aproximativ 5.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO