Constructii & Imobiliare

CBRE a intermediat tranzacţia de achiziţie a terenului pe care va fi construită fabrica de maşini de spălat de 110 mil. euro a Bosch

CBRE a intermediat tranzacţia de achiziţie a terenului...

Autor: Ştefan Stan

18.04.2018, 14:42 1375

CBRE, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de consultanţă imobiliară, a intermediat vânzarea terenului de 42 de hectare pe care va fi construită fabrica către compania BSH Electrocasnice Manufacturing SRL, filiala română a concernului german BSH Hausgeräte GmbH.

Terenul se află în Simeria şi va fi utilizat pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Aceasta va fi prima unitate de pe teritoriul României a producătorului German şi a patra în Europa (pe lângă Germania, Spania şi Polonia). 

Investiţia de 110 milioane de euro reprezintă cea mai mare plasare de capital din judeţul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite.

Finalizarea vânzării terenului către BSH va duce la crearea a mai mult de 700 de locuri de muncă, ajutând considerabil la dezvoltarea economică din regiune, potrivit CBRE, care a coordonat proiectul de identificare a terenului şi negociere cu cei peste 50 de proprietari care deţineau parcelele.

“Pentru mine, acest proiect reprezintă o mare reuşită şi unul dintre cele mai complexe procese pe care le-am coordonat de-a lungul carierei. Am colaborat perfect atât cu BSH, cât şi cu autorităţile locale din judeţul Hunedoara şi din Simeria, care ne-au arătat cât de mult îşi doresc materializarea acestei investiţii majore. Suntem foarte mulţumiţi că am ajutat la crearea a peste 700 de locuri de muncă pentru comunitatea locală şi la dezvoltarea economică a Simeriei, un oraş cu un potenţial important, situat însă într-o regiune care nu s-a bucurat de foarte multă atenţie în ultimul timp”, a declarat Andrei Brînzea, Head of Land Development al CBRE Romania. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO