Constructii & Imobiliare

Care sunt cele mai scumpe clădiri de birouri tranzacţionate pe piaţa locală: Tranzaţia dintre Dedeman şi Africa Israel depăşeşte cu peste 40 mil. euro recordul anterior

Care sunt cele mai scumpe clădiri de birouri...

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2017, 11:52 364

În ultimii zece ani doar cinci tranzacţii de peste 100 de milioane de euro au avut loc pe piaţa locală de birouri în afară de cea dintre Dedeman şi Africa Israel, însă niciuna nu a trecut de 120 de milioane de euro, potrivit datelor Colliers România.

Cea mai mare tranzacţie de acest tip a fost până astăzi vânzarea proiectului America House din Piaţa Victoriei către NATIXIS contra sumei de 120 de milioane de euro.

Pe locul secund, cu 110 mil. euro sunt două tranzacţii, proiectul BOC Tower (Upground) din Dimitrie Pompeiu, cumpărat de Globalworth în 2014, fiind în acel an cea mai mare tranzacţie din ultimii din ani, alături de portofoliul Charlemagne cumpărat de fondul de investiţii DEGI.

Ultima mare tranzacţie pe piaţa de office a fost parafată în 2015, când GLL a preluat proiectul Floreasca Park din Calea Floreasca contra sumei de 104 mil. euro cu un yield de 7,5%, cel mai bun din ultimii ani.

De asemenea, în 2010, s-a vândut proiectul Floreasca 169A cu 101 mil. euro. Atât Floreasca Park cât şi Floreasca 169A au avut drept consultanţi compania Colliers International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO