Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Trei companii de IT au închiriat 6.500 mp de spaţii de birouri în Cluj, în T1/2019. “Cluj-Napoca rămâne oraşul din afara Capitalei cu cel mai mare potenţial de absorbţie”

David Stănescu, Senior Consultant, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox

David Stănescu, Senior Consultant, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Cristina Bellu

30.05.2019, 14:20 560

Cu un salariu mediu net de 682 de euro pe lună, Clujul ocupă a doua poziţie la nivel naţional, după Bucureşti.

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a intermediat în T1/2019 tranzacţii care au făcut obiectul închirierii a 6.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri în Cluj, acesta fiind oraşul cu cel mai mare potenţial de absobţie după Capitală, atât din perspectiva companiilor nou intrate pe piaţa locală, cât şi a firmelor care au în plan o extindere.
 
Potrivit C&W Echinox, în perioada ianuarie-martie, companiile din IT Riverbed Technology şi Analog Devices au ales să închirieze în Cluj spaţii de 1.400 de metri pătraţi de birouri în clădirea Advancity Offices, respectiv 1.200 de metri pătraţi în clădirea UBC Riviera, alături de o companie care are sediul central în Marea Britanie, şi care a închiriat un spaţiu de 4.000 de metri pătraţi într-o altă clădire modernă aflată în dezvoltare în centrul oraşului.

„Cea mai mare parte a clienţilor continuă să fie din sectorul de IT&C, aproape toate cererile pe care le procesăm fiind din zona aceasta. Ca şi locaţii, cererile sunt concentrate pe zona de centru, mai ales că nu există fluctuaţii mari ale nivelului de chirie, acesta fiind în jur de 14 – 14,5 euro/mp/lună atât pentru clădirile din centru, cât şi pentru imobilele din centru-est şi centru-vest”, explică Monica Vasile, Director, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO