Companii

Zona Unirii din Capitala primeste 200 de camere de patru stele, dupa deschiderea a doua noi hoteluri

Zona Unirii din Capitala primeste 200 de camere de patru stele, dupa deschiderea a doua noi hoteluri

Lituanienii de la Europa Group vor investi 10 mil. euro in hotelul de 4 stele Europa Royale

02.05.2008, 17:53 65

Zona din jurul Pietei Unirii din Capitala va primi aproximativ 200 de camere noi de patru stele, odata cu investitia lituanienilor de la Europa Group care se va concretiza anul viitor intr-un hotel de 80 de camere, precedata de inaugurarea in acest a hotelului Royal de 91 de camere, dezvoltat de doi oameni de afaceri locali.
"Brandul Royale al Europa Group Hotels mai este prezent in Riga, Vilnius, Klaipeda si va fi si in Bucuresti anul urmator, cand va fi finalizat hotelul din Piata Unirii, care va avea o capacitate de 80 de camere si o serie de apartamente de lux care vor fi date spre vanzare. Investitia va fi de 10 milioane de euro, iar hotelul va include pe langa restaurant si sali de conferinta un cazinou la subsol", a spus Anda Cristescu, marketing&sales director al Europa Group Romania.
Europa Group a mai dezvoltat in Romania complexul rezidential City Center Residence, o investitie de peste 18 milioane de euro, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei. Totodata, in curs de finalizare este si complexul Carol Park, care include patru blocuri cu apartamente. Totodata, compania mai deruleaza proiectul Brilliant Condominium, in apropiere de zona Victoriei si Europa Group Towers, din zona lacul Morii.
Pe partea hoteliera Europa Group ar mai putea opera un hotel la Timisoara, in cladirea istorica unde a fost scoala de cadeti si pe care a achizitionat-o anul trecut pentru circa 10 milioane de euro.
"Momentan acest proiect nu este finalizat. Planuim sa includem spatii comerciale si birouri. Dupa definitivarea proiectului vom vedea daca va fi si un hotel", a mai spus Cristescu.
Zona Pietei Unirii nu este foarte aglomerata in unitati hoteliere, in jurul Pietei Unirii din Capitala mai fiind operational hotelul de patru stele NH, cu 78 de camere. Totodata, hotelul Royal a carui constructie a fost demarata spre sfarsitul anului 2006, va deveni operational in acest an, in urma unei investitii de sapte milioane de euro. Tot in zona este plasat si hotelul Horoscop, cu o capacitate de 15 camere de trei stele.
Majoritatea hotelurilor din Capitala sunt concentrate pe Calea Victoriei si in zona de Nord a Bucurestiului. Pe Calea Victoriei se afla hotelurile Hilton de cinci stele, Novotel sau Golden Tulip de patru stele, in timp ce in zona de nord se afla hotelurile de patru stele Crystal Palace, Sofitel sau Ramada Plaza, precum si Crowne Plaza pe segmentul de cinci stele.
Piata hoteliera de patru si cinci stele din Capitala va avea o capacitate cu 50% mai mare in acest an ca urmare a deschiderii la capacitate totala a Rin Grand Hotel, de 1.500 de camere, si a fostului hotel Bucuresti, care va fi operat sub brandul Radisson SAS. Cele doua investitii vor aduce aproximativ 2.000 de camere pe piata, in conditiile in care in prezent, in Bucuresti, exista circa 4.000 de locuri de cazare la patru si cinci stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO