Companii

Ziarul Financiar organizează astăzi conferinţa ZF ESG is business: Ce câştigi şi ce rişti în afaceri dacă nu treci azi la un model de business aliniat principiilor ESG

Ziarul Financiar organizează astăzi conferinţa ZF ESG...

Autor: Mirabela Tiron

24.10.2023, 00:05 254

Ziarul Financiar organizează astăzi conferinţa ZF ESG is business: Ce câştigi şi ce rişti în afaceri dacă nu treci azi la un model de business aliniat principiilor ESG, eveniment care aduce la masa discuţiilor lideri de business din companiile româneşti şi internaţionale, bănci, consultanţi, ONG-uri, care vor dezbate importanţa şi modalitatea de a implementa politicile de sustenabilitate.

Printre speakerii care vor fi prezenţi la eveniment se numără Remus Dănilă, head of business development  investor relations BVB, Costică Misaca, director ESG Sphera Group, Magdalena Caramilea, manager de sustenabilitate la Autonom, Nicolae Trofin, chief sales business partnerships la Flip.ro, speakeri de la Vodafone, ING, Auchan dar şi din fabricile locale.

Companii din toate sectoarele de activitate se uită acum către soluţii inovatoare pentru asigurarea unui business durabil, indiferent că este vorba de trecerea la energie regenerabilă şi asigurarea independenţei energetice, tranziţia către un transport electric şi dezvoltarea de produse cu amprentă de carbon redusă.  Un rol tot mai important în alinierea la principiile de sustenabilitate îl reprezintă inovarea şi investiţiile în cercetare  şi dezvoltare.

Cum aducem plusvaloare companiei dar şi comunităţilor locale şi mediului  prin implementarea ESG?

Cum construim un business sustenabil în linie cu principiile ESG? Vedem ce modele au adoptat companiile locale în condiţiile în care preocuparea pentru sustenabilitate este din ce în ce mai vizibilă în rândul marilor companii din piaţă.

Ce paşi au făcut companiile din România în implementarea ESG, ce  avantaje competitive au companiile care urmează criteriile ESG? Care este perspectiva finanţatorilor? Cum poate influenţa strategia de sustenabilitate evoluţia de pe piaţa de capital a unei companii?  Acestea sunt doar câteva din întrebările la care vor răspunde speakerii invitaţi în cele două paneluri.

Aceasta fiind contextul, Ziarul Financiar organizează cea de-a doua ediţie a conferinţei de teme ESG din 2023, noi invitaţi fiind chemaţi să răspundă la cele mai fierbinţi întrebări legate de tranziţia ESG din teorie în practică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO